Novi skandal: Misteriozna krađa u Vladi Crne Gore

Djelovodnik (registar) predmeta građevinske inspekcije nestao je iz Pisarnice Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore, saopštili su iz tog vladinog resora, dodajući da je slučaj prijavljen policiji.

Region 14.09.2023 | 18:41
Novi skandal: Misteriozna krađa u Vladi Crne Gore

Iz Ministarstva navode da je nestao djelovodnik za period od 23. novembra do 31. decembra prošle godine u koji se upisuju predmeti Direktorata za inspekcijski nadzor, odnosno građevinske inspekcije.

Resorni ministar Ana Novaković Đurović, koja je prijavila slučaj policiji, rekla je da je pokrenula mjere utvrđivanja odgovornosti u Ministarstvu.

"Riječ je o djelovodniku vezanom za inspekcijski nadzor i imam osnova da sumnjam da je dokument ukraden kako bi se onemogućilo adekvatno funkcionisanje Ministarstva u ovoj oblasti", rekla je ona.

Prema njenim riječima, to može odgovarati različitim strukturama, uključujući i kriminalne, jer se na taj način usporavaju aktivnosti inspekcijskog nadzora, ali i cjelokupan rad Ministarstva.

"Da ne prejudiciram ishod postupka, očekujem da vrlo brzo imamo epilog ove situacije. Sačekaćemo završetak postupka i obavijestiti javnost o ishodu", rekla je Đurovićeva.

Ona je dodala da se, kako bi se preduprijedile slične situacije, osim utvrđivanja odgovornosti, razmatra i uvođenje rigoroznih, pa i nepopularnih mjera kontrole zaposlenih i stranaka, ukoliko i to bude potrebno. 

(Srna) Foto: Vlada CG/Ilustracija

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

BB

14.09.2023 19:15

Mala drzava a veliki lopovluk.

ODGOVORITE
Name

Ha Ha

14.09.2023 20:03

Sreća nema ih puno! I ovo malo što ih ima, sve se to kurči nekim "junaštvom, poštenjem, obrazom", a sve kontra toga ,u stvarnosti mraka neviđena ! Ovo vam ne kaže bilo ko, nego neko ko vodi porijeklo iz C. Goru !

Name

Glas

14.09.2023 19:15

Djukanovicevi snobovi pokusavaju da uniste dokaze.Ti slepac vidi.

ODGOVORITE
Name

Aco

14.09.2023 20:16

Snobu, čitaj: Iz Ministarstva navode da je nestao djelovodnik za period od 23. novembra do 31. decembra prošle godine u koji se upisuju predmeti Direktorata za inspekcijski nadzor, odnosno građevinske inspekcije. Snobu, znači u periodu ove nove vlade.

Name

Bogami

14.09.2023 21:40

2 najmanje Republike a tako veliki nafijasi i kriminalci u njima nasli svoje mjesto kao da su zakonom zasticeni

ODGOVORITE