Radovi na auto-putu obustavljeni zbog sumnjivih troškova

Odlukom Uprave "Autoceste FBiH" radovi na gradilištu dionice Vranduk - Ponirak su privremeno obustavljeni, saopšteno je ovog preduzeća.

Bosna i Hercegovina 30.08.2023 | 14:16
Radovi na auto-putu obustavljeni zbog sumnjivih troškova

Razlog je potreba da se naprave dodatne analize troškova izgradnje dionice, posebno u dijelu koji se odnosi na odstupanja od ugovorenih radova, dodaju.

"Uvidom u izvođačev program radova, te činjenicu da se radovi ne izvode na više od 50 odsto ugovorene trase bilo je neophodno izbjeći nepotrebno velike troškove zastoja i privremeno obustaviti radove. Odluka o privremenoj suspenziji radova podrazumijeva da su izvršene sve nužne radnje za stabilizaciju kosina, radovi su konzervirani, a materijali i oprema koncentrisani u gradilišnim kampovima radi čuvanja", pojašnjeno je iz "Autocesta FBiH".

Dodali su da "Autoceste FBiH" aktivno rade na rješavanju uočenih problema kako bi se nastavila izgradnja ove dionice.

Napomene radi, predstavnici nove federalne većine su nedavno ukazali na potencijalne krivične aktivnosti prethodne vlasti kada su u pitanju radovi na velikim infrastrukturalnim projektima.

(BN)  Foto: JP Autoceste FBiH

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

rOmiz

30.08.2023 20:05

Tako vam je kad lokalni moćnik kaže e nečete graditi ovuda već tamo gdje sam ja unaprijed kupio zemlju koju ću da vam prodam po enormno visokoj cijeni i kad se na to nadovežu kleptomani iz SDA stranke i dok svi postanu multimilioneri onda dođete do zaključka da se namjerno radilo na tome da trasa ide onamo kuda ne možeš biciklo provest a kamoli pravit autoput,ali bitno je da je dionica od 5 kilometara koštala 178 miliona maraka od toga pokradeno oko 80 miliona a urađeno tek 40% posla

ODGOVORITE
Name

Re

30.08.2023 21:41

Ova dionica nigdje nema trase ili je most ili tunel mora kostati kilometar bar 50 miliona, pitanje je kako kilometar trase u ravicarskom djelu kostao Srpsku 22,5 miliona