Produžen pritvor Berberoviću koji je usmrtio doktorke

Kantonalni sud u Sarajevu usvojio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, te produžio pritvor Arminu Berberoviću osumnjičenom za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, potvrdila je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Bosna i Hercegovina 29.08.2023 | 11:38
Produžen pritvor Berberoviću koji je usmrtio doktorke

Postupajuća tužiteljka podnijela je Kantonalnom sudu u Sarajevu prijedlog za produženje pritvora Arminu Berberoviću za naredna tri mjeseca zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

– Prihvaćen je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, te mu je produžen pritvor za naredna tri mjeseca i može trajati do 24. novembra 2023. godine ili do nove odluke Suda – kazala je Bavčićeva.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Domaci stranac

29.08.2023 11:50

Unistio zivote dve porodice, ubio der osobe, nanjeo stetig drzavi 1 000 000 KM ( toliko kosta skolovanje od osnovne skole do diplome doktora, 2x). Bravo Berberovicu, ponos roditelja, odlican odgoj. Imas li zavrsenu osnovnu skolu bez uticaja roditelja i rodbine?

ODGOVORITE
Name

Micko

29.08.2023 12:03

Sta imas mu produzavati pritvor.Vozio pod zabranom,sa alkoholom u krvi,ubio dve osobe....ide u apsanu 40 god i to je to.Sta koji k se odugovlaci,rijesavaj to po kratkom postupku za primjer drugima.

ODGOVORITE
Name

Banana drzava raj na zemlji

29.08.2023 12:17

Raj na zemlji za ... . Ovaj stručnjak nije bio u stanju položiti ni vozački ispit (gdje kao uslov nije predviđena ni osnovna škola) pregazi dvije mlade doktorice koje su na MEDICINSKOM fakultetu ispolagale sve ispite u roku, krajnji ishod je da one odoše pod zemlju a stručnjak ode na kraći odmor o našem trošku i time će u cjelosti odužiti svoj dug prema državi za svoje veliko nedjelo i prouzročenu veliku i nepopravljivu tragediju. Samo dugogodišnji prinudan rad posle zatvora, da barem malkice ublaži veliku tragediju i gubitak dva mlada, pametna i plemenita bića

ODGOVORITE
Name

Da

29.08.2023 13:11

je goli otok otvoren bio bi prepun

ODGOVORITE
Name

Obican covjek

29.08.2023 14:43

100 godina robije bi bilo malo za ovog bahatog vozača i narkomana,žali bože poginulih i ozljedjenih u ovoj nesreći

ODGOVORITE
Name

DÁREK...

29.08.2023 15:27

HAJDE, HAJDE, NEPRAVITE OD NÁS VIŠE BUDALE, KAKVO ČEKANJE, SVJEDOCI, ADVOKÁTI, KURČEVI BRANIOCI... IMATE VEČ NA LICU MJESTA, ČÍNA, DOKAZE..DVE ŽRTVE UBIJENE, VOZIO POD UTICAJEM ALKOHOLA I DROGE... DOVOLJNO ZA DUGOGODIŠNJU ROBIJU... NEPRAVITE VIŠE OD OVOG KORUMPOVANOG PRAVOSUDŽA JOŠ VEČE BUDALE, I VAS A I NAS... IMA I MEDŽU VAMA JOŠ UVIJEK POŠTENIH, NEKORUNPOVANIH.. NADAM SE...!!!

ODGOVORITE
Name

Ovakve djevojke

30.08.2023 07:45

...sada su kosturi pod zemljom, dobro prerano! Sve je u Bosni i Hercegovini naopako i bolesno. Šljam se podigao sa dna nakon agresije. Naravno, nisu svi, ali veliki broj je tokom socijalizma silno želio da budu "elita" a nije im dozvoljeno. Mrzili su svoj primitivizam na selima i zaostalost i s time i sistem . Neki su se uvlaili u Partiju da bi pistali "važan faktor" i obogatili se.

ODGOVORITE