Zakazana hitna sjednica za izbor ministra finansija

U Sarajevu je sa zakašnjenjem od sat i po počela 10. sjednica Predstavničkog doma BiH. Na dnevnom redu je 17. tačaka, među kojima Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost predlagača Mladena Bosića i Darka Babalja, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o VSTS-u BiH. Zakazana je i hitna sjednica za izbor ministra finansija.

Republika Srpska 22.08.2023 | 14:34
Zakazana hitna sjednica za izbor ministra finansija

Međutim, na dnevnom redu današnje sjednice nije ni imenovanje novog ministra finansija i trezora u Savjetu ministara BiH.

Na početku sjednice, prilikom usvajanja dnevnog reda, poslanik PDP-a Branislav Borenović i poslanik SDS-a Darko Babalj naveli su da među predloženim tačkama nema Zakona o Ustavnom sudu BiH. Njihova izlaganja u više navarata je prekidao predsjedavajući Marinko Čavara, pozivajući se na Pravilnik. 

"Ovom prilikom poručujem, pošto dolazim iz Republike Srpske, Narodnoj skupštini Republike Srpske i predsjedniku Republike koji nam je dao zadatak da ništa ne radimo, a nije nas informisao šta se to promijenilo. Mi nećemo odustati ,mi ćemo braniti Republiku Srpsku, mi ćemo biti dosljedni, međutim nemamo snage, jer na dnevnom redu nema tačke o Ustavnom sudu BiH, o državnoj imovini..." , poručio je Babalj, prije nego što ga je Čavara opomenuo i zamalo mu oduzeo riječ.

"Dodika brani čovjek iz HDZ-a i nama ne da da govorimo. Dodik je zabranio da se pominju zaključci NSRS i Ustavni sud BiH. On je lažov i prevarant koji je prodao narod i Narodnu skupštinu Srpske. Danas priča samo o foteljama. Zašto se odustalo od zakona o Ustavnom sudu BiH kao prioritetnom u odnosu na evropske zakone?", pitao je Borenović.

Zanimljivo je da je za danas zakazana i hitna sjednica Predstavničkog doma.

Na dnevnom redu je samo tačka o potvrđivanju Odluke o izmjenama Odluke o imenovanju ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajuće Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, tj. potvrđivanje imenovanja novog ministra finansija i trezora Srđana Amidžića.

Ovo je ishod današnjeg dogovora, koji su postigli lideri SNSD-a, HDZ-a i tzv. Trojke.

Hitna sjednica će se održati po okoncanju redocne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH

(BN) Foto: BN

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

🤮

22.08.2023 15:17

🤮

ODGOVORITE
Name

Borac

22.08.2023 16:01

Ja pomisli hitna sednica za ukidanje akciza na gorivo. Nece to ovi lopovi nikada usvojiti.

Name

Borac

22.08.2023 15:21

Voza vas mile ko budale... To je danasnja politika.. Danas jedno sutra drugo... A takvi ste i vi iz opozicije bili

ODGOVORITE
Name

Uros

22.08.2023 18:03

Sta li je sada izdao.Ronhil

ODGOVORITE
Name

Orao

23.08.2023 17:26

Eto ponovo marve Koja sebe zove NarodnI poslanici I ponovo glasanje za kriminal i ponovo ce glasati (za) I Ronhil nevalja ,Ronhil je legenda kad toliku marvu (stoku )sam zatvara i pusta iz stale i obora kad hoce i nes…..te vise Niko smradovi , samo ste hijene i nista vise

ODGOVORITE