MUP TK ispituje ko je sve sarađivao sa Sulejmanovićem

Ured glavnog tužioca i Uprava policije MUP TK juče su održali hitan sastanak na kojem je bilo govora o postupanju institucija u vezi s prijavljenim krivičnim djelom nasilje u porodici povodom slučaja Nizame Hećimović, koju je prije četiri dana ubio Nermin Sulejmanović i sve prenosio uživo na Instagramu.

Bosna i Hercegovina 15.08.2023 | 13:02
MUP TK ispituje ko je sve sarađivao sa Sulejmanovićem

Sulejmanović je ubio tri osobe, tri je ranio, a zatim, nakon višesatne potrage, počinio samoubistvo.

No, utvrđuje se sada ko je od pripadnika MUP TK javio Sulejmanoviću gdje se nalazi Nizama Hećimović, koja se krila kod tetke, i kakva je uloga Dženane Selimović, policijske službenice PU Gradačac, u cijeloj priči.

Ono što su prekjuče bile spekulacije, juče je, kako se saznaje, i definitivno potvrđeno. Nezvanično je rečeno da je trostruki ubica Sulejmanović bio u ljubavnoj vezi s policajkom Selimović, za koju se sumnja da mu je odavala informacije iz istrage i navodno javila lokaciju gdje se krije Nizama s kćerkicom.

Selimović, koja se nalazi van granica BiH, tačnije na ljetovanju u Italiji, sada prijete suspenzija i disciplinski postupak jer je bila u vezi s kriminogenom osobom.

Sulejmanović je, naime, osuđivan za različita krivična djela, između ostalog, osuđivan je prije petnaestak godina i za pokušaj ubistva, što je Selimović znala.

Policija i Tužilaštvo, kako se saznaje, istražuju još jednog policijskog službenika koji je, takođe, imao kontakte sa Sulejmanovićem. Riječ je o jednom visokopozicioniranom inspektoru policijske stanice Gradačac.

Ova osoba, kako sumnjaju istražioci, već duže vrijeme je bila u kontaktu sa Sulejmanovićem. Čak su zajedno išli u teretanu, a jedno vrijeme mu je bio i trener.

Kćerka ovoga inspektora, takođe je bila prijateljica sa Sulejmanovićem. Prije dva dana izbrisala je sve fotografije.

Pokrenuta je opsežna istraga kako bi se vidjelo kako je neko iz vrha policije uopšte sarađivao sa Sulejmanovićem, koji je poznat kao kriminogena osoba, a kamoli, kako mu je i da li je pomogao vezano za slučaj Nizame Hećimović.

MUP TK zbog istrage ne želi otkrivati detalje. 

(Avaz) Foto:Instagram

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Nema

15.08.2023 13:17

Tu nista cudno,samo sto je zalosno da policija saraduje a cak i emotivne veze odrzavaju sa kriminalcina

ODGOVORITE
Name

BiH

15.08.2023 23:08

Nazalost, doslo je vrijeme u kojem su kriminalci uvazeni gradjani BiH, a posten svijet nije prispio nigdje.

Name

ISTINA

15.08.2023 14:13

NA NASU ZALOST ,TO JE SLIKA NASEG SISTEMA. TAKO JE U SVAKOM GRADU.

ODGOVORITE
Name

Istina

15.08.2023 15:24

Sto veca budala popularniji si u narodu! Uvazavan od strane korumpirane policije i politicara!!! Tako je u sistemu gdje su institucije zarobljene!!!

Name

NEMOGUĆA MISIJA!

15.08.2023 14:54

Ajd nađite jednog policajca koji se ne druži s kriminalcima!

ODGOVORITE
Name

RE ISTINA

15.08.2023 15:35

TACNO TAKO. NAJBOLJI SARADNICI SU POLITICARI, KRIMINALCI I POLICIJA. POVEZUJE IH NOVAC.

Name

Njoki

15.08.2023 15:57

Tacno cijela BiH policija se druzi sa kriminalcima i tjesno saraduju.Radio sam taj posao i znam da to radi policija .Zalosno

Name

Xy

15.08.2023 14:55

Pregledajte njegov telefon,to je najbolja i najverodosnija istraga.

ODGOVORITE
Name

Dragana

15.08.2023 15:14

Čudna mi čuda... Ministar glavni kriminalac, a što ne bi onda bili i njegovi zaposleni. Neće poštenog primiti u policiju to svi znamo

ODGOVORITE
Name

Ilija

15.08.2023 16:32

Sta ispitujete kada se zna da ste vi policijo sa njim sarađivali.

ODGOVORITE
Name

Jaaaa

15.08.2023 16:53

Ma raspisiujte međunarodnu potjernicu i hapsi je u Italiji odma, hitna deportacija, u saučesništvu je sa ubicom bila kakvo ljetovanje,nek se kupa u lavoru iza resetaka drolja imaće kad,da je nećete čekat da se vrati u BiH,ta je kriminalac gora od tog monstruma.

ODGOVORITE