"Svakog dana vodim ljubav sa muškarcima..."

Bivši američki predsednik Barak Obama pisao je bivšoj devojci o sopstvenom "androginom” umu i "svakodnevnom vođenju ljubavi sa muškarcima, ali u svojoj mašti”.

Svijet 13.08.2023 | 13:58
"Svakog dana vodim ljubav sa muškarcima..."

Više od 40 godina staro pismo bivšoj devojci nedavno se pojavilo nakon što je Obamin biograf Dejvid Garou dao dugačak i zanimljiv intervju o bivšem američkom predsedniku.

„Što se tiče homoseksualizma, moram da kažem da verujem da je ovo pokušaj da se neko ukloni iz sadašnjosti, odbijanje da se možda ovekoveči beskrajna farsa zemaljskog života. Vidite, ja vodim ljubav sa muškarcima svaki dan, ali u svojoj mašti, “, napisao je tada Obama, 21-godišnjak, bivšoj devojci Aleks Mekniru u novembru 1982.

"Moj um je u velikoj meri androgin i nadam se da će tako biti sve dok ne budem mogao da razmišljam o ljudima, a ne o ženama i muškarcima. Ali, vraćajući se telu, vidim da sam postao muškarac, a fizički u životu, Odlučujem da prihvatim tu nepredviđenu situaciju“, dodao je on.

Meknir, koja je izlazila sa Obamom tokom godine na Occidental koledžu u Los Anđelesu, kasnije je redigovala lukave pasuse koje je Garou, dobitnik Pulicerove nagrade, uključio u svoju knjigu Zvezda u usponu.

Pismo je trenutno u vlasništvu Univerziteta Emori, koji ne dozvoljava njegovo fotografisanje ili uklanjanje. Tako je Garov prijatelj Harvi Klehr ručno prepisao odlomke i poslao ih autoru. Obama, otac dvoje dece, oženjen je suprugom Mišel od 1992. godine. Ali Garou smatra da nema ničeg neobičnog u Obaminom mladalačkom razmišljanju.

"Ja sam istoričar, ne psiholog, ali mislim da je 'javna' vest da velika većina ljudi ima seksualne fantazije!" rekao je za Post.

(Index.hr) Foto: Getty Images

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sjajno

13.08.2023 14:08

Koje gadosti u naslovima vi objavljujete, nimalo dobro za zajednicu ljudsku

ODGOVORITE
Name

Lemi

13.08.2023 16:31

Upravo tako,umjesto da mediji forsiraju pricu o normalnim ljudskim vrijednostima,oni samo potpiruju vatru.Strasno...

Name

+

13.08.2023 14:37

Odvratno. Šta nas za nečijim maštarijama. Dajte nešto korisno ljudskom rodu. FUJ.

ODGOVORITE
Name

Na zapadu

13.08.2023 22:37

n8sta nvo

ODGOVORITE