Nepotrebna kritika bivših kolega

- Neprijatno sam iznenađen činjenicom da su skoro jedine teme kojima se bave naše bivše partijske kolege, a koje su sada dio novoosnovane stranke, zapravo stranke opozicije, a prije svega PDP, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i Gradska uprava. Do juče smo sa tim odbornicima bili zajedno u Кlubu odbornika i ne tako davno su podržavali ono što danas kritikuju. 

Republika Srpska 30.07.2023 | 18:22
Nepotrebna kritika bivših kolega

Ovo je rekao šef Кluba odbornika PDP u Skupštini grada Banjaluka Dragan Milanović. 

Кomentarišući objavu odbornice u Skupštini grada Banjaluka Dijane Ješić koja se tiče izrade novog pečata predsjednika Skupštine grada Banjaluka, Milanović kaže da je saglasan da to predugo traje, ali da tu nema odgovornosti Gradske uprave. 

- Ministarstvo uprave i lokalne samouprave je dalo preporuku da im se omogući pristup pečatu i da nije potrebno poništavanje. Ponuđeno im je da pristupe pečatu kad god je to potrebno ali oni su se odlučili da ga ponošte. I nakon poništenja koje je zvanično objavljeno 12.7. u Službenom glasniku, još uvijek nema rješenja ministarstva na osnovu kojeg će se izraditi novi pečat. Žao mi je što sam vidio još jednu u nizu tendencioznih izjava koleginice Ješić. Ipak, politički kredibilitet se zadržava odgovornošću za izgovorenu riječ, što bi trebala da zna i ona, ali i njene stranačke kolege – ističe Milanović. 

Milanović dodaje da se novoosnovani „front“ naziva opozicionom strankom, a više komentarišu opoziciju, nego režim, što je apsurd.

- Pokazuje se da im se Milorad Dodik nedavno s pravom javno zahvalio, budući da imaju istu političku metu. Nama nije problem argumentovano odgovoriti, pa i vrlo oštro, a iznoseći samo činjenice, međutim, iskoristiću priliku da ih pozovem na razum. Lično sam se suzdržavao nekoliko mjeseci da komentariš napade, jer ne želim da učinim bilo šta što bi nas u budućnosti onemogućilo da pobijedimo aktuelnu republičku vlast.

Ništa nećemo postići međusobnim prepucavanjuma i kupljenjem političkih poena na uštrb jedni drugih, te smatram da sva otvorena pitanja trebamo riješiti mimo javnosti. Međutim, ukoliko Narodni front nema drugu političku agendu osim neargumentivanih kritika opozicije, onda je to njihov problem, a ne naš. A na osnovu toga se lako može protumačiti šta im je politički cilj, a ako to već nisu stranke opozicije, onda i ko im je jedini direktni ili indirektni politički saveznik  - rekao je Milanović, saopšteno je iz PDP-a.

(BN) Foto: Arhiv

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Đorđe

30.07.2023 18:44

Svaka čast Milanoviću!

ODGOVORITE
Name

STATISTICAR

30.07.2023 19:38

NIJE KRIV NARODNI POKRET,I NE KRITIKUJU VAS STO ZELE DA VAS DISKREDITUJU,NEGO VISE NEMA CEKANJA ZBOG VASE NEIDLUCNE BIRBE DA NESTO STVARNO PROMJENITE.VI SAMO PRICATE,NISTA NE OREDUZIMATE,A VLAST KORISTI VASU PASIVNOST I TAKO DANI I GIDINE PROLAZE.VRIJEME JE ZA AKCIJU.OROBUDITE SE I VI.

Name

Pusti pečat

30.07.2023 20:33

Pozabavite se beskrajnim procedurama i komplikovanim (tj. korumpiranim) pravnikom u Urbanizmu koji ništa ne radi korisno već samo narodu "zapetljava" i komplikuje dok ne bude "potkovan"... Ako n.p.r. traziš da rade po zakonu kažu da ih ne pritiskamo i da imaju milion predmeta (a onda čuješ da je podobnim riješeno nešta isto za dan). Nažalost glasao sam za vas ali ne bih da sam znao da će vam administracija biti toliko spora i zasnovana na "reketiranju"... Rješavajte predmete legalizacije, UTU i drugo za par dana a ne mjesecima i da stalno tražite još jedan "papir" (u s5vari to je "rwket"). Zaposlite stručne a ne podobne ljude i radite za narod a ne protiv naroda. Zivjeli!

Name

Željko BL

30.07.2023 18:48

Dragan Milanović je istinski gospodin i baš je postavio na mjesto ove zalutale u politiku

ODGOVORITE
Name

Milko

30.07.2023 18:49

"Ništa nećemo postići međusobnim prepucavanjuma i kupljenjem političkih poena na uštrb jedni drugih". Ova izjava je uslijedila odmah nakon što je odbornik iznapadao kolege iz druge opozicione stranke. Čak i Dodik sačeka veče da demantuje neku svoju izjavu. Birači imaju kratko pamćenje ali ipak ne možeš sam sebe demantovati u roku od dva minuta.

ODGOVORITE
Name

Drago

30.07.2023 18:54

Pa naravno da vas napadaju kad ste izdali sve principe iz 2020te. Ti radikal nemaš pravo kome šta komentarisati.

ODGOVORITE
Name

Danica

30.07.2023 19:18

PDP je ozbiljna stranka, Borenovic, Crnadak, Stanivukovic, Vukovic, Pekic, a sada i Milanovic veoma dobar stav. Svaka cast!

ODGOVORITE
Name

Бањалучанин

30.07.2023 19:19

Добро каже Милановић,дајте више оладите од напада унутар опозиције. Од тога само Додик има корист.

ODGOVORITE
Name

Ja mislio

30.07.2023 19:53

Ovo stanarevic, lici tako

ODGOVORITE
Name

DADO-BANJALUKA

30.07.2023 20:44

Dragan jr jedan istinski srbin i patriota,i rijetko NEiskvaren političar koji se ne namece i ne eksponira kao neki,i u poziciji i u opoziciji i mislim da čovjek zasluzuje veću pažnju svih nas,član sam PDP al vjerujte ni zbog kog drugog neko zbog njega

ODGOVORITE