NEČUVENO - BBC se hitno oglasio zbog Đokovića

Dokle ide netrpeljivost Britanaca prema srpskom teniseru...

Tenis 27.07.2023 | 08:46
NEČUVENO - BBC se hitno oglasio zbog Đokovića

Ugledni britanski BBC oglasio se povodom brojnih kritika da su tokom prenosa finala muškog singla na Vimbldonu bili previše blagonakloni prema srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

Britancima se nije dopalo to što je komentator Edruju Kasl hvalio Novaka Đokovića tokom meča, pa se BBC zbog toga našao na udaru kritika gledalaca, ali i pojedinih medija, poput "Dejli mejla", koji je odmah nakon finala Vimbldona osuo paljbu po poznatom komentatoru.

Novakovi hejteri smatraju da je Kasl tokom prenosa favorizovao Novaka i ozbiljno mu zameraju što ga nije iskritikovao u momentu kada je polomio reket na terenu.

Zbog brojnih kritika koje su stigle na njihovu adresu, BBC je rešio da se javno oglasi.

"Dobili smo pritužbe od ljudi koji su imali osećaj da je naš komentar favorizovao Novaka Đokovića te one koje se tiču osude njegovog ponašanja posle lomljenja reketa o stub na mreži. Dok je Endrju Kasl u prvi plan stavaio Đokovićev bes i frustraciju i da je to bilo razumljivo u tako ključnom momentu meča, takođe je bilo jasno da je njegovo ponašanje pogrešno i da je Đoković s pravom opomenut. Endjru je takođe naglasio da takvo ponašanje može da bude opasno, gledajući na neke ranije incidente Đokovića, rekavši, 'diskvalifikovan je na US Openu posle nenamernog pogađanja linijskog sudije, to je bio opasan trenutak iz mnogo razloga'.

Razumemo kako su ti komentari uticali na neke i podelili smo ovo viđenje sa programskim timom. Tokom finala, naš tim je analizirao sve i hvalio oba igrača. Hvalili su Alkarasa zbog tako sjajne igre u tim godina, varijacijama u igri i Endrju je takođe učestvovao u tome hvaleći igru Alkarasa", navodi se u saopštenju ugledne televizije.

(Kurir) Foto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

BB

27.07.2023 09:28

Budale.

ODGOVORITE
Name

Laz

27.07.2023 10:34

Odbio je drzavljanstvo VBritanije i sad za Britance nema goreg tenisera od naseg Noleta. Mrš! Bijednici.

Name

Mahatma Gandi

27.07.2023 09:33

Ako na dnu mora vidiš dvije ribe da se svađaju Englez je u blizini.

ODGOVORITE
Name

Ilija

27.07.2023 09:45

Nemože mu niko ništa jači je od cjele Britanije zelenasa i plhačkaroša.

ODGOVORITE
Name

Prolaznik

27.07.2023 11:18

Samo im je to i ostalo da kritikuju. Jos ce on biti ljuti ,jer on jos nije zavrsio kaijeru.Za 100 godina takav se nece roditi.I kad se rodi opet ce biti tu ne gdje sa nasi krajeva.

ODGOVORITE