Pet osoba poginulo usljed ekstremnih vremenskih uslova

- Pet osoba, od kojih i jedna devojčica, izgubilo je život u ekstremnim vremenskim prilikama koje su pogodile Italiju.

Svijet 26.07.2023 | 07:48
Pet osoba poginulo usljed ekstremnih vremenskih uslova

Kako prenosi Ansa, devojčica je poginula kada se drvo srušilo na njen šator u izviđačkom kampu u Valkamonici, u provinciji Breša, tri osobe su stradale u požarima koji još bukte oko Palerma na Siciliji, a jedna osoba poginula je u požaru u okrugu Ređo Kalabrija.

Agencija dodaje da će italijanska vlada danas doneti odluku o uvođenju vanrednog stanja, usled oluja koje su pogodile Lombardiju i požara koji besne na Siciliji, gde je aktivno 55 požara, i drugim južnim okruzima.

''Želeo bih da uputim apel Briselu, u sredu ćemo to i formalno učiniti: evropska flota kanadera je apsolutno nedovoljna. Ne možemo uvek moliti za još vozila. Moramo da ojačamo evropsku flotu'', naveo je ministar za civilnu zaštitu i pomorsku politiku Nelo Musumeči.

On je dodao da bi, uoči detaljnije procene štete izazvane vremenskim nepogodama, već moglo da dođe do početnih izdvajanja za najhitnije intevencije.

(Tanjug) Foto: Italian Firefighters - Vigili del Fuoco via AP/ 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

A

26.07.2023 23:10

Kupujte vi Pancere ratne Brodove ,ratne Avione i koji nizasto potrebni , pametni bili pa kupili i raspodjelili po Evropi i 1000 Kanadera , a rat imamo svake godine ,valjda nekome ne ide u glavu , koje su nam prijetnje na ovoj planeti. Mozda netko da prepozna potrebu i da se ovakva situacija pozara poboljsa , moje misljenje,!!! 👍🙏

ODGOVORITE