Ovo će biti teška godina, posebno za Semberiju

"Sutra idemo u obilazak terena, zbiraćemo štetu koja je već je sada jasno višemilionska, proglasiću stanje elementarne nepogode i napravićemo plan za dalje", naveo je Petrović

Republika Srpska 19.07.2023 | 22:54
Ovo će biti teška godina, posebno za Semberiju

- Svi zajedno smo svjedoci velikog olujnog nevremena koje nas je zadesilo, i koje je nanijelo višemilionsku štetu. Šteta se ogleda u uništenim usjevima, povrtarskim i voćnim kulturama, plastenicima, krovovima i ostalim djelovima kuća i objekata, električnim kvarovima, zakrčenim putnim pravcima, na veliku žalost ima i povrijeđenih medju ljudima - saopštio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

On je uputio molbu građanima da ne izlaze bez prijeke potrebe nigdje, navodeći da je veliki broj putnih pravaca blokiran oborenim stablima,  nema električne energije/ulične rasvjete te je vrlo nebezbjedno kretati se bilo gdje.

Ekipa Komunalca i Vatrogasne jedinice je već na terenu i počelo je raščišćavanje putnih pravaca, molim sve građane za strpljenje jer u svim seoskim mjesnim zajednicama i na teritoriji grada je veliki broj putnih pravaca blokiran i potrebno je vrijeme za krčenje i raščišćavanje svih puteva.

"Sutra idemo u obilazak terena, zbiraćemo štetu koja je već je sada jasno višemilionska, proglasiću stanje elementarne nepogode i napravićemo plan za dalje", naveo je Petrović i dodao:

"Nažalost još jedna velika tragedija nas je zadesila, nesreća ne ide nikada sama, ovo će biti izuzetno teška godina za sve, posebno za Semberiju, ali preživjeli smo i teže, preživjećemo i ovo!

(BN) Foto: Srna

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Tre

19.07.2023 23:59

Dodik nas stavlja na crnu listu ,odakle pare

ODGOVORITE
Name

Kakav peh

20.07.2023 07:55

U pogrešno vreme na pogrešnom mestu

ODGOVORITE
Name

mane

20.07.2023 11:07

Vi semberci samo znate bobro kukati.Steta na svinjama ce biti placena 100%.Vocari u krajini unisteni 100% niko nepise ni jedno slovo o tome.

Name

mislim

20.07.2023 11:28

Sve ce to nasa vlada da pozlati.

ODGOVORITE