Najhrabriji su letjeli sa ćuprije na Drini kao laste

Turističko sportska manifestacicja „Skokovi sa Višegradske ćuprije na Drini“ okupili su ove godine 15 najpoznatijih skakača iz Srbije, Crne Gore i BiH. Idealno vrijeme za hrabre momke, dobra organizacija i još bolje nagrade za pobjednike.

Republika Srpska 16.07.2023 | 20:15
Najhrabriji su letjeli sa ćuprije na Drini kao laste

Pobjednik 14. Manifestacije skokova sa mosta Mehmed-paše Sokolovića u Drinu u Višegradu je Aleksandar Aleksić iz Užica, drugo mjesto pripalo je Radu Šćepanoviću iz Kolašina a treće Elvadu Krniću iz Tuzi iz Crne Gore.

Pobjednik je odlučen naknadnim skokovima u produžetku jer su isti broj bodova imali Aleksić i Šćepanović.

“Za mene je ovo posebna pobjeda  jer sam u Višegradu dosad u skokovima za malo ispuštao prva tri mjesta  a evo I sad smo imali dodatne skokove da odlučimo ko je uspješniji”, rekao je Aleksandar  Aleksić  

Drugoplasirani Rade Šćepanović kaže da je dosad tri puta pobjedjivao u Višegradu  I da ovdje uvijek nijanse na prvo mjesto izbace pobjednika jer je riječ o skakačima koji imaju mnogo skokova na raznim skakaonicama.

“Sa zadovoljstvom sam se odazvao organizatorima da branim titulu od prošle godine kad sam bio prvi . Ova bronza mi sija kao zlato”, istakao je trećeplasirani Elvad Krnić.-

Skakalo se sa visine od 12 metara sa sofe Ćuprije na Drini a pobjednicima su pripale novčane nagrade od 700, 500 i 300 KM kao i pehari.

Nagrade je uručio načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, a organizacija najatrktivnije manifestacije u toku turističe sezone bila je Turistička organizaicja Višegrad.

Predivna slika sa Drine, po kojoj su plivili brodovi, čamci, supdaske, kajaci i brodići i sve to pred očima brojnih turista. Ni temparatura vazduha od 38 stepeni nije omela građne da prisustvujuu ovom događaju.

(BN) Foto: BN

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

+

16.07.2023 22:17

Bravo Momci. Velika hrabrost i sposobnost.

ODGOVORITE
Name

Ratko

16.07.2023 22:47

Super je ova manifestacija

ODGOVORITE
Name

Коментатор

17.07.2023 10:34

А тек награда од 700км да их уоквири само . .

Name

Covjek

17.07.2023 21:57

Nije vas stid tu ste ubijali a sad skacete sram da vas bude Ali vi izgleda neznate za sram 😔

ODGOVORITE
Name

benito

18.07.2023 10:24

Nisu mladi krivi! Oni vjeruju u ono sto im se pricalo, jednom se negdje mora podvuci crta! Idealnu bi bilo da ova omladina smogne intelektualne snage i spozna pravu istinu te simbolicno oda pocast nevinim zrtvama njihovoh oceva i djedova! Tada bi zivot krenuo naprijef!