U sudaru kod Jablanice jedna osoba poginula

Jedna osoba je smrtno stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnoj cesti M-17 kod Jablanice u sudaru automobila i teretnog vozila, a saobraćaj je potpuno obustavljen.

Bosna i Hercegovina 26.06.2023 | 12:09
U sudaru kod Jablanice  jedna osoba poginula

Portparol MUP HNK Ljudevit Marić kaže da se nesreća dogodila u 10.25 časova kad su se u mjestu Komadinovo vrelo sudarili vozilo “folksvagen” i teretno vozilo “man”.

– U putničkom vozilu jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede a druga ne daje znakove života. Trenutno je saobraćaj potpuno obustavljen – kazao je Marić.

Na mjestu nesreće su policijski službenici koji će raditi uviđaj i nadležni tužilac iz Konjica.

Intervenisalo je više ekipa Hitne medicinske pomoći, koje su prevezle teško povrijeđenu osobu u mostarsku bolnicu kako bi joj se ukazala pomoć, dok je tijelo poginule osobe još na mjestu nesreće koje su osigurali policijski službenici zbog povođenja svih zakonom previđenih radnji.

Saobraćaj će biti obustavljene do završetka uviđaja, te se stvaraju velike kolone vozila na magistrali između Mostara i Sarajeva. Više detalja i nesreći i okolnostima pod kojim se dogodila biće poznato nakon svih istražnih radnji koje zakon nalaže.

(Klix)   Foto: Klix

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Problem

26.06.2023 18:10

Žalosno ,ovo je dokaz da radari ništa ne znače sem punjenje budzeta ,prevencija i rad policije na terenu je potrebna,vozači kamiona prrumorni,svako vozi ,voze pod magnetima i onda stvaraju gužve na cestama,kolone vozila i ljudi revoltirani kreću u preticanja.

ODGOVORITE