"Muškarac ubijen, za osumnjičenog tražićemo pritvor"

Završena je obdukacija tijela muškarca koje je pronađeno u blizini planinarskog doma Sv. Bernard, a za osumnjičenog za ubistvo će biti zatražen pritvor, potvrđeno je iz Tuzilaštva Brčko distrikta.

Bosna i Hercegovina 25.06.2023 | 17:33
"Muškarac ubijen, za osumnjičenog tražićemo pritvor"

“Tužilaštvo Brčko distrikta BiH, u saradnji s Policijom distrikta danas je nastavilo s intenzivnim provođenjem istražnih radnji u ovom slučaju. U prostorijama Gradske mrtvačnice u Brčkom izvršena je obdukcija leša L.Č, a obavljeni su i pretresi njegove kuće, kao i kuće M.A., koji je doveden u vezu s nasilnom smrću žrtve”, rečeno je iz Tužilaštva.

Kako su dodali, nakon sprovođenja M.A. u prostorije Tužilaštva distrikta, dežurni tužilac ispitala je ovo lice u svojstvu osumnjičenog, stavljajući mu na teret ubistvo.

“S tim u vezi, on je po obavljenom ispitivanju u Tužilaštvu i dalje zadržan, a dok traje njegovo 24-časovno zadržavanje, Tužilaštvo će tokom dana podnijeti prijedlog Osnovnom sudu da mu se odredi pritvor”, rečeno je iz Tuzilaštva za Nezavisne.

Kako su dodali, u pretresima dva stambena objekta izuzeti su predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz pri donošenju sudske odluke o pritvoru, te u daljem toku krivičnog postupka.  

“Istražne radnje u ovom predmetu i dalje se intenzivno nastavljaju”, rečeno je iz Tužilaštvu.

(BN) Foto: Ilustracija/ hannonlawgroup

Komentari / 0

Ostavite komentar