Tenzije u Sjevernoj Mitrovici: Patrole u oklopnim vozilima

Tokom kasnih večernjih sati u petak, pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije viđeni su kako u povećanom prisustvu patroliraju Sjevernom Mitrovicom u oklopnim blindiranim vozilima.

Srbija 17.06.2023 | 08:21
Tenzije u Sjevernoj Mitrovici: Patrole u oklopnim vozilima

Zbog novog zastrašivanja, hapšenja i progona Srba, kao i opsadnog stanja koje je noćas u Kosovskoj Mitrovici organizovao premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održaće u 10 sati vanrednu konferenciju za medije, rečeno je Tanjugu u Kancelariji za Kosovo i Metohiju. 

Vozila specijalnih jedinica nalazila su se i na ulazu u Sjevernu Mitrovicu kod NIS-ove benzinske stanice, u Bošnjačkoj mahali, u naselju Mali Zvečan koje spaja opštine Zvečan i Sjevernu Mitrovicu, kao i u blizini naselja Tri solitera.

Vozila kosovskih specijalnih jedinica primijećena su i na glavnim ulicama kod spomenika Knezu Lazaru, ali i u blizini studentskog centra i Doma zdravlja.

Prema nezvaničnim informacijama, pripadnici kosovskih specijalnih jedinica zaustavljali su vozila na ulazu u Sjevernu Mitrovicu i vršila detaljni pretres vozila i putnika, preneo je portal Kosovo onlajn.

(Sputniknews.com) Foto: Tanjug 

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Lakoj Lane

17.06.2023 09:15

Sad ce to Borelji da pokaznjava.. Dirli-dirli Dane..

ODGOVORITE
Name

hm

17.06.2023 17:46

Red i mir policija po ustavu kosova radi.