Sa djetetom iz Lukavca postupaju nadležne službe

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona oglasilo se jutros nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je povrijeđen nastavnik Nedim Osmanović kada je u njega pucao dječak koji je ranije pohađao Osnovnu školu Lukavac Grad, gdje je zaposlen Osmanović.

Bosna i Hercegovina 15.06.2023 | 11:00
Sa djetetom iz Lukavca postupaju nadležne službe

- Sa djetetom iz Lukavca, u skladu sa zakonskom regulativom, postupaju nadležne službe socijalne zaštite i relevantne medicinske ustanove. Takođe, u skladu sa zakonskim procedurama, eventualno, i nadležni sud u vanparničnom postupku.

Više informacija o tome Tužilaštvo ne može saopštiti (dijete ne moze biti izloženo krivičnom progonu), te postoje zakonske procedure postupanja o čemu smo juče više govorili i pojasnili. Otac djeteta će danas biti predat u nadležnost Tuzilaštva, a osumnjičen je za dva krivična djela, te će se ispitati i preduzeće se dalje mjere u odnosu na njega, najvjerovatnije će biti predložena mjera pritvora – navode iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona. 

(Avaz) Foto: Avaz 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

tuga

15.06.2023 11:29

i teska vremena jos malo ce doci vrijeme sto ova generacija djece prateci debile sa objavama na drustvenim mrezama vise vjerovati njima nego roditelju koji pokusava da ga usmjeri.Oduzmanje telefona nece pomoci on ce pratit npr.tik tok na skolskom casu ili putem do kuce.Sistem je zakazao i to je najvece zlo.Znaci ubije i ne moze da odgovara pistolj u njegovoj ili u ruci odraslog covjeka cini isto zlo.Poceti davati primjere golog otoka da se pocisti kukolj iz drustva.Kaze u Titino vrijeme lezi u park i ne boj se sad u kuci ne smijes zaspati dubokim snom.

ODGOVORITE
Name

neznam

15.06.2023 13:49

Kako to roditelj usmjerava dijete a da mu pristup oruzju.Ne pisi gluposti.

Name

Oli

15.06.2023 11:47

Svakom ko puca na nekog treba suditi ko odradloj osobi pa da ima i 10 godina.

ODGOVORITE
Name

Cudo

15.06.2023 16:49

od dijeta,sta ce tek radit kad poraste.

ODGOVORITE