Vlast u Prijedoru ne koristi resurse za dobrobit građana

- Prijedor je jedan od najvažnijih centra Republike Srpske, ali nažalost, sadašnja lokalna i republička vlast ne koriste resurse ovog grada za dobrobit svojih građana i regije – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović nakon sastanka Gradskog odbora PDP-a Prijedor. 

Republika Srpska 14.06.2023 | 19:34
Vlast u Prijedoru ne koristi resurse za dobrobit građana

Istakao je da je nekada privredni centar sada poznatiji kao jedan od centara izbornih malverzacija. 

- I u Prijedoru su tokom prošlih izbora zabilježene brojne malverzacije i prevare. Podsjetiću da smo gospodin Šarović, gospodin Vukanović i ja podnijeli krivične prijave zbog izbornih prevara na osnovu kojih je formiran predmet i nadam se da će i malverzacije koje su se ovdje dešavale proći nepristrasnu i nezavisnu provjeru pravosuđa – rekao je Borenović. 

Govoreći o odnosima u opoziciji, naveo je da je iza nas jedan težak period koji je ostavio određenu gorčinu. 

- Nažalost, to je donijelo korist i zadovoljstvo samo vladajućem režimu. Potrebno je mnogo više razumijevanja, uvažavanja, razgovora i iskrenosti da se to prevaziđe, prije svega sa jednim dijelom opozicije, dok sa većinom nemamo otvorenih pitanja. Samo tako se mogu prevazići bilo kakve razlike ili nesuglasice i želim da vjerujem da će biti dovoljno političke mudrosti da se to i desi – poručio je Borenović. 

Član Predsjedništva PDP-a Draško Stanivuković istakao je da vjeruje u puno zajedništvo u PDP-u. 

- Fokusiran sam na Banjaluku, gdje smo ostvarili značajne rezultate i realizovali brojne projekte. Banjaluka je u prethodne dvije i po godine postala pobjednička priča, a siguran sam da ćemo ponoviti pobjedu sa prethodnih izbora i nastaviti sa radom za još bolju Banjaluku. Ali uvijek sam tu i za vas u Prijedoru, da razgovaramo i da zajedno postignemo da i Republika Srpska postane pobjednička priča – poručio je Stanivuković. 

Miodrag Deretić, predsjednik Gradskog odbora PDP Prijedor je istakao da je, ujednom vrlo turbulentnom periodu, ovaj odbor je sačuvao svoj identitet i članstvo. 

- Pokazali smo da imamo dobru podlogu za razvoj Gradskog odbora, na šta ćemo se fokusirati u cilju preuzimanja odgovornosti za grad. Prijedor je sada, pod ovom vlašću, zarobljenik koji služi za stranačka podmirivanja, a nekadašnji privredni giganti su predmet sumnjivih projekata – rekao je Deretić. 

Sastanku je prisustvovao i član Predsjedništva stranke Milanko Mihajilica. 

(BN) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Tatar

14.06.2023 22:38

Vi srećom i nemate takvu mogucnost ali se pitam da imate kako biste je vi koristili.Ja isto ko i oni ili malo gore

ODGOVORITE
Name

Korleone

15.06.2023 07:38

Dok god vidim ljude poput Mihaljice ja ne vidim da ce ista bolje biti u RS.

ODGOVORITE
Name

Jole

15.06.2023 08:33

Lopovi isti sviiii narode opametite se

Name

BOB ROCK

15.06.2023 10:41

NI U BANJA LUCI, OŠTROJ LUCI, DRVARU, SARAJEVU ISTOČNOM RUSKOM, PALAMA, SOKOCU, PRNJAVORU, SRPCU, BRODU, ŠAMCU, BIJELJINI, ZVORNIKU, SREBRENICI, VLASENICI, MILIĆIMA, BRATUNCU, ISTOČNOM IL ZAPADNOM GORAŽDU, FOČI, VIŠE GRADU, KALINOVIKU, HAN PIJESKU, SKELANIMA, ČAJNIČU, MOSTARU, NEVESINJU, TREBINJU, LJUBINJU, LAKTAŠIMA I OSTALIM ZAJEDNICAMA, BEGLUCIMA I AGANLUCIMA

ODGOVORITE
Name

Dragiša

17.06.2023 08:15

Super, samo što je PDP sada u Prijedoru PNP i u vlasti je. Ovo sto je ostalo su ostaci, na nivou statisticke greske.

ODGOVORITE