Srbi u Leposaviću Kurtijevog ministra gađali jajima (VIDEO)

- Ministar za infrastrukturu Ljiburn Aljiu ušao je rano jutros u zgradu opštine Leposavić, iako mu je to Kfor zabranio pre nekoliko dana, javlja dopisnik Tanjuga.

Srbija 13.06.2023 | 10:14
Srbi u Leposaviću Kurtijevog ministra gađali jajima (VIDEO)

On je u zgradu ušao u trenutku kada je ispred nje bio manji broj ljudi, kako bi posetio takozvanog gradonačelnika Ljuljzima Hetemija koji iz zgrade ne izlazi 16 dana, zadržao se u njoj 30-ak minuta, a zatim napustio i zgradu i Leposavić, a tom prilikom okupljeni Srbi su džip u kome se nalazio gađali jajima i crvenom bojom.

Veliki broj građana, koji se nakon toga okupio ispred ograde ocenio je to kao najnoviju provokaciju premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Srbi u četiri opštine na severu Kosova mirno proitestuju već 16 dana, a zahtevaju da specijalne jedinice tzv. kosovske policije napuste sve četiri opštine i da albanski gradonačelnici ne ulaze u zgrade opština, kao i da se oslobode Radoš Petrović i Dušan Obrenović uhapšeni dok su mirno protestvovali.

(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Istina

13.06.2023 11:14

Albanci zaokružili teritorij a vi samo protestujte i izazivajte. Vidite da vas iskorištavaju,idite kući i mislite kako dalje i kuda!

ODGOVORITE
Name

KURT

13.06.2023 12:27

Gađati se jajima, kamenjem, bombama,... je srBski nacionalni sport.

ODGOVORITE
Name

MeNAGER

13.06.2023 12:44

E to im valja glave Vrijeme rjesava sve kao i do sada Srbi se okupljaju ali svaki dan u sve manjem i manjem broju Prilika se mora iskoristiti sad i odmah a sve poslije toga ide u prilog drugima

ODGOVORITE
Name

Holandija

13.06.2023 17:51

Ne radi se to tako!

ODGOVORITE