Privedeno 27 lica, pronađeno oružje i municija

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske priveli su 27 lica sa područja Sokoca u okviru rada na predmetu teškog ubistva, te pretresli kuće, stanove, pomoćne i ostale objekte na više lokacija u ovoj opštini.

Republika Srpska 12.06.2023 | 12:04
Privedeno 27 lica, pronađeno oružje i municija

Prilikom pretresa objekata, pronađena je i oduzeta određena količina oružja i municije, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Ova lica, koja su privedena u subotu, 10. juna, nakon kriminalističke obrade su puštena na slobodu.

Policija radi na dokumentovanju krivičnog djela teško ubistvo pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Jedno lice ubijeno je u pucnjavi koja se dogodila 7. juna na Sokocu, a jedno je povrijeđeno. Pucnjava se dogodila u poslijepodnevnim časovima u Ulici Cara Lazara.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica je nakon tog događaja saopštio da je bezbjedonosna situacija ozbiljno narušena i apelovao da nadležni pojačaju aktivnosti da bi vratili sigurnost u ovo mjesto. 

(Srna) Foto: Ilustracija 

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Zoom

12.06.2023 12:24

Čuj Cicka, ozbiljno narušena????? Bezbjednosna situacija u Sokocu je ozbiljno narušena već 33 godine, od kako si ti Cicko u vlasti.

ODGOVORITE
Name

Re

13.06.2023 21:58

Ma supljak, tu se radi o preuzimanju poslova jedne kriminalne grupe od druge!

Name

Jaran

12.06.2023 12:49

Nema povratka duh je pusten iz boce...

ODGOVORITE
Name

JA

12.06.2023 12:52

A kada ce ta jedna racija na Borici kod Rogatice pa da pretresu kuce i odozmu oruzje, a ne da nam djeca od 14-16 godina nosaju puske po autima i senluce po selima pa kad padne mrak strah te izaci iz kuce.

ODGOVORITE
Name

Petar

12.06.2023 12:56

Vlast u Republici Srpskoj želi da zabrani slobodu govora umjesto da zabrani nepropisno posedovanje i nošenje naoružanja.

ODGOVORITE
Name

To

12.06.2023 13:08

Je prica za javnost, a u sustini ko zna sta se radi

ODGOVORITE
Name

Joja

12.06.2023 22:00

Ti si jedna obicna budalcina

Name

Re

13.06.2023 21:59

Zna se sta se radi, pablo je to!

Name

Milovan Bjelica

12.06.2023 13:48

I ja sam isti krivac ko i Komandir

ODGOVORITE
Name

Lija

12.06.2023 13:54

Rad policije se svodi na pojačane aktivnosti kad se nešto dogodi. Čisto radi smirivanja javnosti. Koga briga kako se dešava da pojedinci iz kriminogenih struktura od vlasnika hotela i ugostiteljskih objekata na Jahorini uzimaju reket na ime obezbeđenja. Koga briga sto isti ti, pod prijetnjom, primoravaju vlasnike ugostiteljskih objekata da pića moraju uzimati samo u njihovim podrumima za prodaju alkoholnih i bezalkoholnih pića, u protivnom imaće problema. Ako neko iskaže protivljenje ovom u objekat mu dođe grupa dobro poznatih kriminalac i siledžija, te u objektu originalu i lupaju inventar. Čak su pod8jeljene zone uticaja i poslova, tako da u donjem dijelu grada radi djoka.a ovamo gore mica.

ODGOVORITE
Name

Dejvid

12.06.2023 14:26

Lijepo je cuti da se radi na sigurnosti gradjana.. Medjutim neke stvari ipak unose nervozu.. Zasto neko stiti zlocince. Citam u medijima Bosnjaka o zloglasnom Kordicu. Dobro, on je odgovarao za nepravdu koju je pocinio prema Bosnjacima. To znamo. Medjutim treba da znamo i ko je pobio u Vitezu osmero maloljetne djece Ko je ubio Augustinu Grebenar.. Znaju to lideri kod Bosnjaka. Kriju, brane zlocince koji su Bosnjaci. A zasto narod Bosnjaci ne traze pravdu za ubijenih 8 djece. Jel ne traze samo za to sto nisu bosnjacka djeca nego su hrvatska. Kako onda graditi povjerenje medju narodima. Ako pravi zlocinci ne odgovaraju onda ce platiti narod koji cuti. Hoce li se smjeti navece slobodno hodati. U Vitezu se desio sraman i tezak zlocin jer su ubijena djeca, maloljetna djeca. Namjerno su pobijena. Nije greskom nego iz mrznje.. Ponavljajuci price o Kordicu ne moze i nece se izbrisati zlocin u Vitezu, niti se moze cime opravdati..Pa ni sa Kordicem...Sakrivajuci i braneci svoje zlocince koji su ubili djecu u Vitezu Bosnjaci nesvjesno a mozda i svjesno idu na ruku Kordicevih istomisljenika..Ako ce Bosnjaci sakrivati svoje zlocince pa po cemu su njihovi zlocini manje teski..Granatirati neduznu djecu koja se igraju u parku moze samo bolestam um i zlo..Svako ko ubija djecu treba da odgovara. Bez obzira kojem narodu pripada. Ja cu pljunuti svakog ko pripada mom narodu a pucao na djecu. Pljujem takve. Za njih nemam milosti. Ko je ubio Augustinu Grebenar, ko je ubio osmero djece u parku u Vitezu.

ODGOVORITE
Name

БЛ

12.06.2023 14:33

Толико лица, толико оружја и муниције, и ни грама дроге? И шта су их који мој приводили кад су их одмах пустили на слободу? Није ваљда да сва та приведена лица имају дозволе за то оружје и муницију? Баш баш супер, мислим баш дивни неки људи.

ODGOVORITE
Name

Micuka

12.06.2023 15:40

Kažu da je uhapšen Veljko Borovina predsednik Demosa Sokolac bivši telohranitelj Milovana Bjelice.

ODGOVORITE
Name

Ja

12.06.2023 16:58

Cicka smijeniti zajedno sa Sarencom,dva najveca kriminalca koja predstavljaju neku vlast.

ODGOVORITE