Amandmani SDS-a na rezoluciju o zaštiti Srba na Kosovu

Кlub poslanika Srpske demokratske stranke uputio je amandmane na rezoluciju o zaštiti Srba na Кosovu i o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Republika Srpska 06.06.2023 | 16:05
Amandmani SDS-a na rezoluciju o zaštiti Srba na Kosovu

"Narodna skupština Republike Srpske konstatuje da je Кosovo i Metohija jedno od centralnih i uporišnih tačaka cijelog srpskog naroda bez obzira gdje on živio i ujedno predstavlja identitet i duhovnost srpskog naroda u cjelini.

Кosovo i Metohija predstavlja srpsko opredjeljenje i temelj svih dosadašnjih i budućih generacija, te za Republiku Srpsku predstavlja vrijednosti na kojima gradimo i čuvamo našu društvenu zajednicu.“, stoji u amandmanu Srpske demokratske stranke. 

„Narodna skupština Republike Srpske zahtjeva od najviših predstavnika SAD, Velike Britanije, Njamačke, Francuske i Italije, uključujući vrhovnog komandanta КFOR-a i šefa Misije UN na Кosovu i Metohiji da neodložno pokažu jasnu demonstarciju poruka kosovskim Albancima i njihovoj zajednici da je svaki oblik represije u potpunosti neprihvatljiv.“, stoji u drugom amandmanu Srpske demokratske stranke koji je ujedno i prijedlog zaključka rezolucije o zaštiti Srba na Кosovu i o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Кlub poslanika SDS je sugerisao da se u tekstu rezolucije umjesto riječi „Кosovo“ koristi „Кosovo i Metohija“ što je i zvanični naziv južne srpske pokrajine, saopšteno je iz Srpske demokratske stranke. 

(BN) Foto: BN 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Uh

06.06.2023 16:43

Nakon ove papkarske rezolucije Kurti ima baš da se zamisli

ODGOVORITE
Name

Hmmm

06.06.2023 18:08

Toliko je bitno ko kap vode u more

Name

Mki

06.06.2023 18:13

Bravo Milorade.Još jednom smo se uvjerili o kakvom se patrioti radi.Vrijeme je da svi srbi stanu ko jedan.

Name

Budala kao i ti

06.06.2023 18:37

Kurti je sada stjeran u kut.

ODGOVORITE