Euleks: Ostajemo na oprezu, pratimo situaciju pažljivo

Euleks ostaje u pripravnosti i pažljivo prati situaciju na severu Kosova i Metohije, rečeno je večeras Tanjugu iz sedišta Misije Evropske unije za vladavinu prava na KiM.

Srbija 27.05.2023 | 19:56
Euleks: Ostajemo na oprezu, pratimo situaciju pažljivo

 "Što se tiče vašeg pitanja o planiranim koracima Euleksa, imajte na umu da Euleks ostaje na oprezu i da pažljivo prati sve razvoje koje se tiču bezbednosti na Kosovu, kao i bezbednosti svih opština. Pripadnici Euleksove policijske jednice, zatim Rezervne policijske jedinice, kao i naših visokih policijskih savetnika i ostalog osoblja, nadgledaju razvoj situacije na severu Kosova, u koordinaciji sa kosovskom policijom i Kforom", naveli su iz Euleksa u pisanom odgovoru Tanjugu na pitanje koje korake Euleks planira da preduzme posle jučerašnjih incidenata na severu KiM.

 Iz Euleksa su dodali da je njihov stav povodom najnovijih incidenata u skladu s onim što je u petak poručeno iz sedišta Evropske unije.

 Portparol EU Peter Stano je u petak izjavio da Brisel najoštrije osuđuje sukobe u kojima su učestvovali kosovska policija i demonstranti na severu KiM i poručio da svi moraju da preduzmu akcije kako bi odmah deeskalirali situaciju.

 Šefica UNMIK-a Karolina Zijade zatražila je da se hitno preduzmu koraci kako bi se smanjile tenzije na severu KiM.

(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Dragan

27.05.2023 20:57

Па ти трчи у ЕУ.

ODGOVORITE
Name

jaaaaa

27.05.2023 21:52

Vratite Srpske zastave na institucije sa većinski Srpskim stanovništvom fukare,i šiptarima zabranit upad i demonstraciju sile nad ne naoružanim ljudima koji samo brane svoje.

ODGOVORITE
Name

Re

28.05.2023 08:50

Svi imaju pravo na svoje, samo gdje su srbi niko nema pravo na svoje

Name

+

28.05.2023 07:50

ŠIPTARIMA JE IZGLEDA SVE DOZVOLJENO. NSPADAJU LJUDE I NJIHOVU IMOVINU. GOLORUKE. A ONI POD ORUŽJEM. NEKADA JE BILO I ŠIPTARA, KOJI SU POŠTENI I OD RIJEČI.

ODGOVORITE
Name

Tatar

28.05.2023 11:27

San iz daljeg da vas šta ne zakaci

Name

40 britanskih obaveštajaca

28.05.2023 10:45

Sve dogovoreno,predstava za javnost, kao svi zabrinuti i prate situaciju,jadan narod srbski dolje,srbina satra i ubija srbska politika,izdajnička,lično interesna!

ODGOVORITE
Name

Dejvid

28.05.2023 11:40

Srbi se nisu borili za Kosovo kad su imali dobre prilike. E sad je kasno buraz. Zagreb je iskoristio svojih pet minuta. Slovenija svojih pet minuta. A Srbija nije svojih pedeset i vise godina. Pa ko je Srbiji kriv. Zasto Srbija nije drzala bar trecinu drzavnih institucija na Kosovu a svestenike drzala u manastirima na Kosovu a ne da djisaju po Beogradu a casne sestre paze na manastire. Srbija je zanemarila Kosovo i Srpski narod je poceo da prodaje kuce za dobre pare a onda je ostatak Srba morao dati za dzabe. Turska je davala novac Albancima da se kupuje zemljiste od Srba. I ode Kosovo. Car Lazo sad nema mira..

ODGOVORITE
Name

Tim A

28.05.2023 12:04

Znači vi imate ulogu samo da posmatrate i gkedate kada ubijaju srbe ,pale,crve i kuce i etnički ih lrotjeruju a kada se Srbi brane vi dizete nato alijansu da ih bombardujete hvala vama srbi su častan i ponosan narod i nećemo da budemo dii vaše zločinačke predstave.

ODGOVORITE
Name

To im

28.05.2023 13:01

Inace uloga, hegemonova a ne medjunarodna itd..