Finale Lige Evrope ocu važnije od kćerkine diplome

Priča o navijaču Rome koji će preskočiti diplomiranje svoje kćerke u Rimu kako bi prisustvovao finalu Lige Evrope u Budimpešti izazvala je veliku raspravu na društvenim mrežama u Italiji.

Svijet 27.05.2023 | 17:16
Finale Lige Evrope ocu važnije od kćerkine diplome

"Zovem se Marta i željela bih da vam kažem nešto zbog čega se osjećam povrijeđeno", rekla je student biologije u emisiji na jednom italijanskom radiju i dodala:

"U srijedu ću diplomirati biologiju, ali moj otac neće biti na ceremoniji jer mi je rekao da je dobio ulaznice za finale Lige Evrope lige između Rome i Sevilje u Budimpešti. Za 60-godišnjeg muškarca, diploma njegove kćerke dolazi tek nakon fudbalskog tima."

Njena priča je izazvala lavinu komentara na društvenim mrežama, uglavnom onih koji je podržavaju, uključujući i onaj koji je rekao da je očev postupak zaradio kartu u jednom smjeru za starački dom.

Drugi su stali u odbranu muškarca, pozivajući djevojku da malo popusti svom ocu, dok ga je jedan hvalio kao najvećeg Rominog navijača od dana Đakoma Losija, legenderne osobe koja je cijelu svoju profesionalnu karijeru, od 1955. do 1969. godine, provela s "Vučicom".

Martina priča dolazi nekoliko dana nakon što je još jedna Romina legenda, Danijele De Rosi rekao da je odbio ponudu za kartu za finale Lige Evrope lige kako bi ostao uz svoju kćerku koja isti dan završava srednju školu, prenosi "Klix".

"Kada dio tvog srca diplomira, ne možeš ga propustiti", naglasio je De Rosi pišući na svom Instagramu i dodajući da je kartu odbio s velikim žaljenjem.

Inače, navijači Rome već danima pokušavaju da dođu do ulaznica za utakmicu koja će se odigrati 31. maja.

(BN) Foto: Getty images

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Mare

27.05.2023 18:08

Bolje bi bilo da bi preskocio i jednu i drugu, ne valja to nista.

ODGOVORITE
Name

Bruce Lee

28.05.2023 06:31

Za takve i slične najbolje bi bilo da su preskočili ceo život.

Name

Mare

28.05.2023 10:28

Tebe cu sigurno preskociti, filmski glumac, ha ha

Name

...

27.05.2023 18:09

Uvijek se zna šta je važnije, ali neki nikad ne znaju. Ipak lijepo je to da u današnje vrijeme odraslo dijete želi podijeliti svoju radost sa onima koje voli najviše, a to su roditelji.

ODGOVORITE
Name

Todorović

27.05.2023 19:22

Igrala se utakmica na Vembliju,jedan mlađi čovjek pitao je starijeg gospodina ispred sebe odakle da je prazna stolica do njega.Stariji gospodin je odgovorio da je to mjesto njegove supruge ali da nije došla a mladić je upitao čudo da niste nekoga drugog poveli.Stariji gospodin je odgovorio da nije imao koga jer su svi otišli na njenu sahranu!

ODGOVORITE
Name

mrga

28.05.2023 20:04

Ahahah, znaš kad bih progovorio s ocem da mi ovo uradi. I još bi dobio po džepu za bezobrazluk.

ODGOVORITE