Odluka donesena: Vučević izabran za predsjednika SNS

Miloš Vučević izabran je za predsjednika Srpske napredne stranke. Vučevića je za predsjednika SNS-a i za svog nasljednika predložio Aleksandar Vučić.

Srbija 27.05.2023 | 15:06
Odluka donesena: Vučević izabran za predsjednika SNS

Novi predsjednik SNS Miloš Vučević izjavio je, nakon vanredne sjednice Skupštine SNS na kojoj je izabran na tu funkciju sa koje se povukao Aleksandar Vučić, da se politika SNS neće mijenjati i da će i dalje biti motor razvoja Srbije.

 Vučević se zahvalio dosadašnjem predsjedniku SNS na svemu i na, kako je rekao, na 11 godina sjajnog vođenja stranke i borbe prije svega za Srbiju i SNS koja je bila motor razvoja Srbije.

 "Kod nas ovo nije nikakav diskontinuitet, već je jedinstvena priča, otvaramo novog poglavlje  u našoj knjizi. Naša politika se neće mijenjati. Ostajemo stranka motor razvoja naše otadžbine, ali i stranka koja njeguje i čuva tradicionalne vrijednosti srpskog naroda, svih građana Srbije. Stranka koja će se politički zalagati za očuvanje KiM u sastavu Srbije, koja će voditi računa o interesima srpske zajednice gdje god da žive, prije svega na prostoru bivše Jugoslavije. Ostajemo  stranka koja će biti najupozdaniji partner predsjendiku Republike Vučiću", rekao je Vučević.

On je dodao da je SNS podržala prijedlog Aleksandra Vučića da SNS uzme učešće u formiranju Pokreta za narod i državu tj. Narodnog pokreta.

 "Mnogo konkretnije ćete moći već krajem juna da vidite po tom pitanju", rekao je Vučević.

Miloš Vučević se do 2012. bavio advokaturom u porodičnoj advokatskoj kancelariji, a član Srpske napredne stranke je od 2008. godine.

Za predsjednika Gradskog odbora SNS izabran 2011. Potpredsednik te stranke je postao 2016 godine, a potom je na tu funkciju reizabran i u novembru 2021. godine.

Za gradonačelnika Grada Novog Sada prvi put je izabran 2012. godine, drugi put 2016., a treći put 2020. godine.

(BN/Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

neznam

27.05.2023 15:43

Sta kaze baja sad opet krediti i kupovina nove vlasti .

ODGOVORITE
Name

Zvornik

27.05.2023 17:53

✊✊✊👍👍👍👋👋👋💓💓💓 Sretno i uspješno.....

ODGOVORITE