Preminuo najlenji čovek na svetu!

Nijemac Arno Dubel, poznat i kao najljeniji čovjek na svijetu, preminuo je u Univerzitetskoj bolnici Hamburg-Ependorf u 67. godini života.

Zanimljivosti 24.05.2023 | 16:22
Preminuo najlenji čovek na svetu!

Ovaj vječiti korisnik naknade za nezaposlene proslavio se izjavama poput "Svako ko radi je glup" navukao je bijes ostalih građana na sebe pojavljivanjem u popularnim talk showovima u kojima je objašnjavao kako odbija svaki ponuđeni posao i radije živi od države, piše Bild.

Često se hvalio kako nije radio decenijama i bio je vrlo ponosan na tu činjenicu.

Svoju lijenost je pokušao i unovčiti pojavljujući se u raznim emisijama, a snimio je i nekoliko pjesama.

Između ostalog objavio je pjesmu pod nazivom "Lijepo mi je", koja je dospjela u top 100 najprodavanijih singlova u Njemačkoj.

Inače, Dubel je nakon završetka osnovne škole s 16 godina čak i pokušao ući na tržište rada, no ta je avantura kratko trajala.

"Radio sam kao soboslikar dvije godine, no dao sam otkaz. Jednostavno nisam imao više motivacije", kazao je jednom prilikom Dubel, prenosi Klix njegove rijeli.

Od 1974. živio je od državne podrške, prikupivši tokom godina hiljade evra. Obolio je od plućne bolesti, koja je s vremenom postala hronična te se pretpostavlja da bi to mogao biti uzrok njegove smrti.

(Nezavisne.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar