Započet projekat realizacije turističkog prstena

Nakon niza višegodišnjih obećanja danas je počela realizacija Čarobnog turistčkog prstena koju zajednički provode turistički radnici opština Užice, Bajina Bašta i Višegrad.

Republika Srpska 20.05.2023 | 15:02
Započet projekat realizacije turističkog prstena

Turistički radnik Goran Glišić iz Bajine Bašte kaže da su turisti izuzetno zadovoljni ovakvim jednodnevni izletom u kome se koriste tri prevezna sredstva.

"Grupe turista sjednu u voz ""Ćiru" U Mokroj Gori, dolaze do Višegrada, zatim se voze brodom do Perućca u Bajinoj Bašti, a onda autobusom do mjesta polaska. Druga grupa polazi brodom iz Bajine Bašte, vozom do Mokre Gore i autobusom do Bajine Bašte", kaže Glišić.

Upravnik "Šarganske osmice" iz Mokre Gore Aleksandra Milutinović ističe da je danas prva vožnja voza iz Mokre Gore do Višegrada.

"Interes turista za vožnju vozom a posebno za čarobni prsten je ogromna", dodaje Milutinovića.

Putnici se starim vozom od Mokre Gore do Višegrada voze 25 kilometara, a brodom trećim kanjonom u svijetu po ljepoti u dužini od 54 kilometra.

(BN) Foto: BN

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

??

20.05.2023 13:36

Све је ово добро,супер,ово је давно осмишљено,али питам начелника ђуревића кад ће отворити варду и колико ће се радника запослити?Био је код вишковића прије два мјесеца и договозили су се да покрену варду.

ODGOVORITE
Name

Burle

20.05.2023 13:45

Nebi to nista bilo da nije bilo sarajevskog dzeparosa tzv. Neimara tzv. Nemanja. To je od uzurpatora savjetnik i portparol. On je izmislio i voz i prugu i Andricgrad sve iz cistog interesa fujjjj

ODGOVORITE
Name

Tito

20.05.2023 18:54

Ti si bolesnik, a kad pomeneš Emira, ustani iz poštovanja jer takvu veličinu čitav Svet ceni i uvažava!

Name

Kusta

20.05.2023 16:21

Pravoslavni diznilend Sve lažno i vještačko

ODGOVORITE