Lana Toković ispraćena na večni počinak uz pesmu Nikad više!

Lana Toković iznenada je preminula u 57. godini, a mnogobrojna rodbina i prijatelji oprostili su se od pevačice na Novom groblju. Pevačica je ispraćena u belom kovčegu prekriven belim ljiljanima, a opelo je držao sveštenik uz pratnju crkvenog hora.

Magazin 18.05.2023 | 16:27
Lana Toković ispraćena na večni počinak uz pesmu Nikad više!

Među prvima od kolega pojavila se Zlata Petrović, koja je bila nama od bola, a tugu nisu mogli da sakriju Olivera Kovačević, Jovana Tipšin, Ivan Firči, Milan iz Nevernih beba...

sahrana, Lana Toković
FOTO: PETAR ALEKSIĆ

Sve vreme dok je rodbina primala saučešće u kapeli su se čule njene pesme sa razglasa, što je mnoge navelo na još veći plač.

sahrana, Lana Toković
FOTO: KURIR

"Neka Vaskrsli Gospod upokoji dušu sluškinje svoje Lane tamo gde pravednici počivaju i neka joj podari Carstvo Nebesko", rekao je na kraju opela sveštenik u svojoj besedi, posle koga je od pevačice oprostila njena prijateljica.

"Živela je u ljubavi i ostaće upamćena po tome. Pamtićemo njen osmeh i dobru volju, zauvek ćemo je pamtiti pamtiti i slušati. Nismo se dogovorili da odeš pre vremena ", rekla je između ostalog.

Kovček sa pevačicom spušten je uz pesmu "Nikad više", a kada je pesma završena, dobila je poslednji aplauz.

Urna će biti naknadno biti položena u Aleji zaslužnih građana pored njenih prijatelja.

Podsetimo, Lana Toković preminula je pre dva dana u bolnici posle kratke bolesti. Bila je uspehom je završila klavir i solo pevanje. Bila je član dramske grupe u Beogradu. Profesionalni angažman u muzici započela je u svojoj 16. godini, prvo u Studiju 13, a potom u Studiju 6 Radio Beograda gde je postala najmlađi producent i muzički urednik. U veoma kratkom roku postala je i najmlađi solista Džez orkestra Radio Beograda, ali odlučuje da se posveti profesiji producenta. Snimila je preko 40 trajnih zapisa za fonoteku Radio Beograda. Odmah nakon toga, otvara svoj muzički studio u Beogradu za snimanje i komponovanje.

(kurir.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar