Za žene: Mozzart opet uz Udruženje „Gea“ iz Bijeljine

Pomoć ženama oboljelim od karcinoma dojke 

Republika Srpska 12.05.2023 | 15:35
Za žene: Mozzart opet uz Udruženje „Gea“ iz Bijeljine

U Mozzartu igraju na humanost svaki dan, a donacije upućuju na adrese onih kojima je pomoć najpotrebnija. U tradicionalnoj akciji „Humanitarni tiket u podne“ tipovao je glumac Denis Petković, a osvojeni iznos namijenio je damama iz Udruženja žena oboljelih od karcinoma dojke „Gea“ iz Bijeljine. Tim plemenitim gestom podrška iz Mozzarta opet je stigla na njihovu adresu. 

- Mozzart nas se uvijek sjeti. Ovo nije prvi put da nam pomažu, a to nam mnogo znači. Ova donacija nam omogućava da radimo naše radionice, projekte i tako zajednički pomažemo ženama oboljelim od karcinoma dojke. Hvala im u ime svih nas- kaže Sanja Drinić, v.d. predsjednice Udruženja žena oboljelih od karcinoma dojke „Gea“ Bijeljina. 

Udruženje iduće godine obilježava jubilej od 20 godina rada. Tokom protekle dvije decenije pružile su podršku brojnim ženama u borbi protiv karcinoma dojke. 

Godišnje im se obrati oko 80 žena tokom liječenja, od kojih neke i duže učestvuju u njihovim aktivnostima, a stalno članstvo čini tim od 20-30 dama. 

Udruženje je posebno usredsređeno na pružanje psihološke pomoći članicama, a sa ženama oboljelim od karcinoma dojke razgovara njihov psiholog Ivana Jež koja to radi volonterski.

Za njih organizuju i radionice poput dekupaža, a sve su tu da razmijene iskustva i pomognu jedne drugima tokom procesa liječenja. 

Udruženje, kažu, opstaje zahvaljujući istrajnosti članica koje se maksimalno trude da pruže podršku i ohrabre sve novooboljele žene. Takođe se trude da razbiju predrasude i stigmu prema oboljelima koja, svjedoče, i danas postoji. Važno je, kažu, da društvo shvati da je u pitanju bolest poput svake druge koju je moguće pobijediti. 

„Gea“ dobija podršku u radu na godišnjem nivou od Grada Bijeljina u sklopu koalicije 12 udruženja. Uz ta simbolična sredstva, za donacije se bore apliciranjem na projekte. 

U Udruženju „Gea“ trenutno realizuju projekat „Vrijeme je za samopregled“ koji je podržala Gradska uprava Bijeljina. Cilj ove aktivnosti je da upoznaju djevojke sa važnošću samopregleda i očuvanja zdravlja. 

U narednom periodu bi željele veću podršku društva svom i srodnim udruženjima čije su članice osjetljiva populacija. Baš zato bi voljele da ohrabre što veći broj dama da im se na vrijeme jave, kako bi se zajednički izborile sa bolešću. Takođe se nadaju da će u dogledno vrijeme dobiti sopstvene prostorije za rad- koji mnogima može spasiti i promijeniti život. 

Drago im je, kažu, što važnost njihove misije prepoznaju u Mozzartu i time dokazuju svoju društvenu odgovornost. 
Kroz akciju „Humanitarni tiket u podne“, uz pomoć poznatih ličnosti, Mozzart je do sada smo uputio donacije brojnim pojedincima i udruženjima, a igra na humanost se nastavlja. 

(PR) Foto: PR