Republika Srpska privržena teritorijalnom inegritetu BiH, nema ništa od izlaska iz BiH

Republika Srpska je privržena teritorijalnom integritetu i ustavnom poretku BiH. Republika Srpska se ne planira otcijepiti od Bosne i Hercegovine i nije preduzela nikakve korake u tom pravcu.

Republika Srpska 30.04.2023 | 09:42
Republika Srpska privržena teritorijalnom inegritetu BiH, nema ništa od izlaska iz BiH

Ovo se navodi u 29. izvještaju Republike Srpske Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

"Opredijeljenost Republike Srpske za Dejtonski sporazum uključuje opredijeljenost za suverenitet, teritorijalni integritet i ustavni poredak Bosne i Hercegovine. Republika Srpska se ne planira otcijepiti od Bosne i Hercegovine i nije preduzela nikakve korake u tom pravcu. Republika Srpska nastoji samo zaštititi svoje vlastite nadležnosti koje su zagarantovane Ustavom BiH“, piše u tom izvještaju.

Sadržaj 29. izvještaja Republike Srpske Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija:

- Blokiranje finansiranja projekata u Republici Srpskoj od strane EU je kontraproduktivno

- Regionalna integracija

- BiH treba manje stranih intervencija, a ne više

- Rat u Ukrajini nema veze sa BiH

- Djela i izjave motivisane vjerskom i nacionalnom mržnjom treba osuditi

- Da bi BiH uspjela, sve strane moraju poštovati i pridržavati se Dejtonskog sporazuma.

- Republika Srpska je privržena teritorijalnom integritetu i ustavnom poretku BiH

- BiH mora biti uređena onako kako je navedeno u Dejtonskom sporazumu, uključujući i Ustav BiH

- Upravljanje i administracija na nivou entiteta nije destabilizujuća, već naprotiv, prepoznali su i pisci Dejtonskog sporazuma

- Niko nema zakonska ovlaštenja donositi zakone BiH dekretom

- Napori SDA da opstruiše funkcionalnost i međunacionalnu suradnju na nivou BiH

- Opredijeljenost Republike Srpske za integraciju BiH u EU

- Pošto je BiH stekla status kandidata za članstvo u EU, zemlju treba poštovati kao potpuno suverenu

- Da bi BiH bila suverena, OHR se mora zatvoriti

- Da bi BiH bila suverena, Ustavni sud BiH mora biti sastavljen od bh. građana

- Opredijeljenost Republike Srpske za vjersko i etničko pomirenje

- Najdestabilizujući uticaj u BiH je uplitanje stranaca koji kao da nisu pročitali Dejtonski sporazum

- Međunarodno uplitanje ukočilo je političko sazrijevanje BiH i spriječilo rješavanje osjetljivih političkih pitanja kao što je pitanje državne imovine

- OHR je glavni izvor problema BiH i mora se zatvoriti Strani akteri se trebaju prestati miješati u izbore i politiku u BiH

- Desetine milona dolara potrošeni u pokušaju uticaja na politiku

- Međunarodno pravo obvezuje diplomate da se suzdrže od miješanja u unutarnje poslove države domaćina

- Ustavni sud BiH kojim dominiraju stranci pati od zaslužene krize legitimiteta.

- Kontrola Ustavnog suda od strane stranih sudija narušava legitimitet suda

- Bezakonje izkrivljenih odluka Ustavnog suda BiH dodatno je narušilo legitimitet suda.

Osim opredijeljenosti za integraciju Bosne i Hercegovine u EU, Republika Srpska, kako stoji u izvještaju, koji prenosi Aldžazira, takođe snažno podržava napore za regionalnu integraciju, uključujući inicijativu Otvoreni Balkan i Berlinski proces.

"Otvoreni Balkan je regionalna inicijativa koju su pokrenule Albanija, Sjeverna Makedonija i Srbija za stvaranje ekonomske zone za slobodno kretanje ljudi, robe, kapitala i usluga. Sada kada SDA više nije dio Savjeta ministara BiH, Republika Srpska se nada da će se Bosna i Hercegovina pridružiti Otvorenom Balkanu u narednoj godini“.

Dalje se navodi da retorika koja sugeriše da bi se rat iz Ukrajine mogao na neki način proširiti na Bosnu i Hercegovinu je krajnje neutemeljena.

"Oni koji tvrde da borbe u Ukrajini ugrožavaju Bosnu i Hercegovinu raspiruju strah radi političke koristi. Nadaju se da će stvaranjem međunarodne uzbune o sigurnosti Bosne i Hercegovine podstaći strane zemlje da snažnije intervenišu kako bi ukinuli decentralizovani  sistem zagarantovan Dejtonskim sporazumom. Kao što zvaničnici EUFOR-Althea konstantno naglašavaju od početka rata u Ukrajini, nema prijetnje miru u Bosni i Hercegovini. Dana 26. aprila 2023. EUFOR je ponovno potvrdio da ne vidi nikakvu opasnost u sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini", navodi se.

Dodaje se da neki strani komentatori koji ne žele dobro Republici Srpskoj smiješno su tvrdili da se Republika Srpska koristi kao oruđe ruske spoljne politike, ističući jake istroijske i kulturne veze Srba i Rusa kao prijetnju miru.

Ovaj izvještaj, kako otkriva novinar iz Njujorka Ivica Puljić, ima 37 strana i mogao bi se naći na sjednici Savjeta bezbjednosti 10. maja kada će se voditi redovna šestomjesečna rasprava o BiH. 

Sjednicom Savjeta bezbjednosti će predsjedavati Rusija, a na njoj bi se mogla pojaviti predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Ovim su ponovo, po ko zna koji put, demaskirane priče predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koje su ponovo dobile na zamahu posljednjih mjeseci o navodnoj spremnosti Republike Srpske da se izdvoji iz BiH.

(BN) Foto: Arhiva

Komentari / 120

Ostavite komentar
Name

Korupcija

30.04.2023 07:48

O kriminalu i korupciji ništa, kao da ne postoji i kao da nije glavna kočnica razvoju i glavni uzrok nezadovoljstvu građana u cijeloj BiH.

ODGOVORITE
Name

Re

30.04.2023 09:15

Sve su ovo prazne floskule, gradjani se sve vise odlucuju da odu na "mrski Zapad", nego da cekaju bolje dane u BiH. Niko normalan ne vjeruje politicarima. Kako glasamo tako nam bilo

Name

d

30.04.2023 09:27

Ne mlacaj svaki dan kao prazna mlinčina, više te niko i ne sluša, hajde malo o penzijama, boračkom, platama to ti je posao, povećaj malo, dosta demagogije, pogledaj vas na slici pa vidi šta vi možete voditi, dosta vaše odbrane naroda.

Name

Blbk

30.04.2023 10:08

Sram te bilo Milorade. Zasto lazes ovaj narod.

Name

Bosanac

30.04.2023 11:46

Hahahaha,koji je ovo licemjer? A višestruko su veće budale i naivci koji glasaju za ovog švercera i kriminalca?

Name

Kradljivac

30.04.2023 11:50

Svatio Mile da odcjepljenjem gubi sve nema kredira, nema para..nema nista za opljackat i sad suti ko beba kad se ukaka

Name

smesan tip

30.04.2023 12:41

Mile ko mjesilica boze nas sacuvaj od ovakvih tipova pa sad kolekktivno neznanje kuda gonimo cipovi se pomjesali Mile olabavi nista sto si obeco nisiuradio,, osim bankrota, i jos nas kod Kineza zaduzujes,, sreca da je BIH i SUVERENA Mile, pa nemozes da rasprodajes drzavnu imovinu. Inace bi Srpsku prodo u jednom danu.

Name

molim

30.04.2023 13:32

BN televiziju da objavi skraćeni snimak svih Dodikovih komenta o oceplenju i samostalnosti RS referendume i izjave njegovih poltrona

Name

Re

30.04.2023 14:00

BiH je nasa koliko i drugih naroda, to sto pojedinci narodu bacaju prašinu da skriju stvarni problem i kriminal je samo za nepismene. Odricati se zemlje u kojoj zivis je van pameti.

Name

Re

30.04.2023 14:36

Odreci se ti cega hoces ako ti je volja i idi tamo gdje mislis da ti je bolje. Ali proglasit da na nekom prostoru nije ta drzava je van svake pameti.

Name

Koliko

30.04.2023 07:49

Laži i licemjerluka... Jedna priča za mz a jedna za bolesne glasače...

ODGOVORITE
Name

Kris

30.04.2023 09:56

Promjenio licemjerko plocu i sad se dodvorava medun.zajednici kako bi se dograbio finansiske pomoci jer je retard sa svojim saradnicima doveo do ogromnih finandsiski problema RS. Kakav licemer , lazov i kriminalac a srpski narod omadijan njegovim lopovlukom.

Name

Debela Berta

30.04.2023 07:49

Vuna bato.

ODGOVORITE
Name

ЖикаЖ

30.04.2023 09:29

НЕКО МИЛИ ЗАВРЋЕ УШИ, ФОЧА НИЈЕ ДАЛЕКО.

Name

Mimikrija na djelu

30.04.2023 11:17

Gori pod guzicom, a nigdje vatrogasaca. Ni Mađari, ni Rusi, ni Kinezi, ni MMF... nigda više marke kredita. Samo država BiH je kreditno sposobna, zato se sada svima ponovo uvlači u PA..U.

Name

Mile i druzba

30.04.2023 07:50

Pa danas jedan izvještaj poslije 2 dana drugačiji.Oni se sprdaju sa svima .Svijet se još nije izgleda zasitio njihovih laži i obećanja.

ODGOVORITE
Name

Problem

30.04.2023 07:56

Nije dodikovo lažno obećanje i predstavljanje... PROBLEM je glupi narod koji glasa i vjeruje u njegove mitove i laži.....

ODGOVORITE
Name

Domi

30.04.2023 07:56

Opet lize ono sto je i....z..ro!

ODGOVORITE
Name

Bl

30.04.2023 08:02

Nije mi jasna stavka, smanjiti strane investicije? Kakva je to psihoza?

ODGOVORITE
Name

re

30.04.2023 09:53

Intervencije, ne investicije. I ja sam morao 2x pogledati da bih ispravno procitao.

Name

Damir

30.04.2023 08:02

Vama Srbima nema pomoci vi neznate sta hocete i sta zelite sad jedno sad drugo. Ali znamo mi sta zeli Beograd i Zagreb i zato cete sami jednog dana napustiti nasu Drzavu jer vasa nije niti je dozivljavate!

ODGOVORITE
Name

Rada

30.04.2023 09:52

Nemoj tako svi smo mi volili onu Bih lijepu i sretnu ali mocnici zavađaju narod i oni se bogate a obican narod postaje sirotinja svi smo krivi nije bitno koje vjere mržnja nikom nije dobro došla i niko nikad nije trebao uzet pusku u ruke vec otic i ostavit močnike nek ratuju oni i njihova djeca.

Name

@Damir

30.04.2023 10:04

Ako ti je to ime uopšte ali sumnjam da jest, jednako kako se kriješ i iza vjeroispovijesti ! Vidi ovako, popni se na tavan i otiđi u najmračniji njegov dio, tamo ćeš naći slavsku ikonu koju je "čukun dedaga" zamotao u šarenu krpu i ostavio da se zna !

Name

#

30.04.2023 10:06

Rođena sam u BiH u bivšoj Jugi i meni je prirodno da živim u državi BiHa jedino mi smetaju klovnovi i kriminalci koji rukovode BiHa koji zaluđuju i zaglupljuju mase zarad lične koristi

Name

Re Rada

30.04.2023 10:15

Da, tako ste je "volili" da ste je odlucili razvaliti napravivsi srpsku paradrzavu u Bosni. Teska neka ljubav jbt...

Name

Odgovor Damiru

30.04.2023 10:17

Da nas ti neces istjerati sa nase Djedovine. Bujrum. Bud... nacionali......

Name

Nenad-Nostradamus

30.04.2023 08:04

Kako je pocelo sad ce Dodik traziti da se prizna Kosovo i Metohija,da se uvedu sankcije Rusiji kao i onima koji nisu uveli sankcije Rusiji tj.sankcije i Srbiji.

ODGOVORITE
Name

Србо

30.04.2023 08:04

Миле стара варалица, мањи од маковог зрна пред странцима, а Србује у РС ухљебима и још оним кои нису схватили шта нам ради,још ако Кинези узму обавезнице ,онда нам је крај. ТХЕ ЕНД

ODGOVORITE
Name

Posmatrač

30.04.2023 08:05

Opet salto-mortale, koje pratio ovu sapunicu godinama u kojoj je glavni glumac Milorad Dodik, sigurno se dosta loše osjeća, na kraju je živaca

ODGOVORITE
Name

Dragan

30.04.2023 08:05

Posto milorad vec ima potvrdu (nalaz) od strane psihijatra, treba ga pod hitno na lijecenje.

ODGOVORITE
Name

Rade

30.04.2023 08:08

Fbih koci projekte izmedju Srbije i Reo Srpske. A znamo koliko bi radnika dobili posao. Bosnu i Hercegovinu treba srusiti jer Bosnjaci misle da je BiH njihova licna svojina i glavna su prepreka miru i stabilnosti na Balkanu.

ODGOVORITE
Name

Re Rade

30.04.2023 13:58

niko nista ne koci, samo projekti moraju biti izmedju dvije drzave Srbije i BiH a ne Srbije i RS

Name

Slavko

30.04.2023 08:10

Hahahahahahaha.....Dodik je debilčina!

ODGOVORITE
Name

A

30.04.2023 09:17

Šta smo onda mi?

Name

nebitno

30.04.2023 17:01

Pa logicno,debili. Bez uvrede, nisam ga ja birao . Niti prduckam od dragosti kad on vrijedja,negira Bosnu,pljacka ...

Name

Svedski sto

30.04.2023 08:10

Ustavni Sud Drzave Bosne I Hercegovine je Dejtonska kategorija .Dodik bi of US napravio Dom naroda. To je pravni a ne politički subjekt.Ukinuti Entitetski veto koji je razlog svi blokada pa onda razgovarati o US.Samo ono o čemu se svi usuglasimo može proći .Nek se drži toga. A prvo nek poradi na ustavnom sudu RS koji sam radi mimo istog. Dajte nam bolje škole ,Plate ,bolnice … Nećemo živjeti 200 godina ,naša djeca nisu zapamtila ništa dobro samo zlo i naopako.Kakav narod takva vlast.

ODGOVORITE
Name

Prijedorčanin M.

30.04.2023 08:12

Samo ti treba oduzeti pokradeno od naroda i da se više ne baviš politikom.to bi bila stabilnost i pravda.

ODGOVORITE
Name

Budala!

30.04.2023 08:12

Ostaje budala! Meni kao Srbinu za Dodikovih skoro 20 godina vlasti, BiH je postala jedina domovina! Zavolio sam BiH. Planiram da se učlanim u SDP BiH. Živjela BiH!

ODGOVORITE
Name

123wer

30.04.2023 08:13

Vi samo prdite u prazno

ODGOVORITE
Name

Zoran

30.04.2023 08:15

Svaka mu je zlatna

ODGOVORITE
Name

razocaran

30.04.2023 08:15

Bajo, a referendum?

ODGOVORITE
Name

Bubana

30.04.2023 09:23

A moji prekovremeni sati, uf, uf?

Name

SOKOLAC

30.04.2023 08:18

NAROD JE GLUP OD PROBLEMA NE CITA IZMEDJU REDOVA I VJERUJE ZLOTVORU KOJI GA VODI NA KLANJE

ODGOVORITE
Name

RE SOKOLAC

30.04.2023 08:28

Narod je pogan, zajedljiv i sam od sebe korumpiran... Izabrali su Dodika jer bi oni volili tako, samo da mogu

Name

Vuk

30.04.2023 08:32

Upravo tako. Nastavljač lika i djela Ante P. i NDH.

Name

BL

30.04.2023 08:18

Burle priča a vjetar nosi, laže kao i obično, zavadja narod!

ODGOVORITE
Name

SCHWEIZ

30.04.2023 08:22

Koji lazove,varalica, SOTONA,sve samo ne covjek,ima li prevarant kao DODIK,u suncevom sistemu,tesko nama

ODGOVORITE
Name

Marko BL

30.04.2023 08:23

Sta je Mile,spustio si rep ..Kakav narod takav prwdsjednik,kad smo dozvolili da ovakav lik vodi narod!

ODGOVORITE
Name

Pa

30.04.2023 08:24

Ja koliko znam a dobro znam gospodin Dodik naš predsjednik R Srpske nije ni bio za odcjepljenje od BiH već samo od političkog Sarajeva a to je ogromna razlika. Drugo su vaše želje i huškanje glupog naroda

ODGOVORITE
Name

nebitno

30.04.2023 17:04

Vidim koliko znas . Veze ti nemas.

Name

Snezana

30.04.2023 08:25

Na celu Savjeta bezbednosti Rusija?! Nemam komentar!!!

ODGOVORITE
Name

Lala

30.04.2023 08:26

Najvisa budala na svijetu je on, pogodite ko

ODGOVORITE
Name

Mirko

30.04.2023 08:27

Pu majku vam j...m

ODGOVORITE
Name

Re Mirko

30.04.2023 10:07

I oca i majku fukarsku....nikad većeg gada na vlasti Srbi nisu imali!

Name

Oj GRADINO!

30.04.2023 08:28

TUŽNA SRPSKA, VEČNA KUĆO I TEBE SAM POPIŠ'O!!! P.S.MILE SRBIN!

ODGOVORITE
Name

ZATO!

30.04.2023 08:29

IDEMO ,BRAĆO SRBI U ...NATO!

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

30.04.2023 08:30

Vi presjedniče očigledno niste svjesni svoje nesvjesti. Svaki dan druga priča. Do kada više.

ODGOVORITE
Name

TO PIS'O??

30.04.2023 08:30

KALABUOV?!

ODGOVORITE
Name

Boki

30.04.2023 08:33

Ja mislio da će Cik predsjednik proglasiti nezavisnost R.S. Izgleda da nije od riječi a nije ni muško. Ha ha hah.

ODGOVORITE
Name

Miki

30.04.2023 08:36

Gospodin i legenda!!

ODGOVORITE
Name

lila

30.04.2023 08:39

Ovami se najviše sviđa, jer pokazuje svu inteligenciju SNSDa, "BiH treba manje stranih intervencija, a ne više" Koji ekonomista ovo izvali? ???

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

30.04.2023 08:41

Šta sad to bi!? Gdje nestadoše oni usvojeni zakljućci NSRS, o vraćanju VRS, VSTS-a, Agencije za lijekove RS, itd!?? Ništa od toga nije nažalost navedeno u izvještaju UN? Cirkus Kolorado!!

ODGOVORITE
Name

Baja

30.04.2023 08:43

Koke kukavice!!!

ODGOVORITE
Name

Opaaaaa

30.04.2023 08:45

Kakoo sad to??? A granice Republike Srpske A sud a a a a !!!! Znaci nusta od yvegy toga nemaaa!????

ODGOVORITE
Name

Sasa

30.04.2023 08:49

Ja sam to davno rekao da on ne smije to da uradi. Opet kazem da svaki dan idem iz nevesinja za mostar, ne samo ja nego velika masa srba i rade plus sto veliki dio populacije zivi od mostara i vjerujte mi da su bosnjaci spremni za rat, jedva cekaju da kako kazu da pocne drugo poluvrijeme

ODGOVORITE
Name

re

30.04.2023 18:37

Možda ima koja luda usijana glava ali niko normalan ne želi rat, mislim Saša da griješiš, dovoljno je narod napaćen i zna kako boli u ratu izgubiti najdraže. NE PONOVILO SE.

Name

borac

30.04.2023 08:51

Taj Dodik nije bas sam sa sobom prica jedno narodu drugo pise Un-u

ODGOVORITE
Name

Mile Ronhil, dugački

30.04.2023 08:52

Šta pričaš ti? Sutra kod mene u kabinet... A, da 1. maj. Dođi u Bakince na janjetinu i đedovu.

ODGOVORITE
Name

075

30.04.2023 08:58

A "ankete", a svakodnevno "otcjepljenje", a svakodnevno "ujedinjenje" sa Srbijom, a svakodnevno "srbovanje", itd., itd. kako sada objasniti prosječnom Srbinu u BiH/RS da entitet nije država i da je država samo BiH a da je entitet(i) dio(dijelovi) države BiH? Ah da Milorade do pravoslavnog vjerskog praznika Vidovdana, da te ja naučim o pravoslavlju možeš ti mene o katoličanstvu unaprijed sam ti zahvalan, a za Vidovdan ti je osim Sarajevskog atentata, rođen i jaran Bakir, moraš početi vraćati prvu od četiri tranše duga u iznosu od 1,2 milijarde BAM(KM) samo u ovoj godini a idućih godina stanje će biti isto a novca za stranačke "uhljebe" ti ponestaje, itd., itd.!

ODGOVORITE
Name

Cile

30.04.2023 09:00

Pa ljudi moji jeli ovo moguce.Presipanje supljog u prazno.

ODGOVORITE
Name

Goran

30.04.2023 09:05

Haha. Uzas koiko puta u toku sedmice promjeni izjavu. Narod je jos gori.

ODGOVORITE
Name

Rom

30.04.2023 09:09

Dok svira muzika skače i medo.

ODGOVORITE
Name

Đuro

30.04.2023 09:11

Ološi kakve svijet nema a takav je i narod

ODGOVORITE
Name

Objektivan

30.04.2023 09:18

Evo sad glumi drugo samo pricom a stvara podlogu za odvajanje. Drzava da bi bila samostalna treba da ima svoju licnu teritoriju i ustanove.Šta je drugo zamislivo i ako hoce da odvoji institucije i uzme u vlasnistvo zemlju koja u cjelini kao i Federacije pripada prvo drzavi medjunarodno priznatoj. Poslje entitetima i razumljivo narodu koji žive u njima.

ODGOVORITE
Name

I Jugoslavija

30.04.2023 09:38

Je bila medjunarodno priznata, itd. itd...

Name

Re I Jugoslavija

30.04.2023 10:23

Da, ali Juga je bila sastavljena od republika i pokrajina koje su se dobrovoljno udruzile u federaciju. Bosna, za razliku od Juge, postojala je stotinama godina ranije, u ovom ili onom obliku.

Name

Q

30.04.2023 09:18

Burle nije problem, no njegovi tupavi glasači.

ODGOVORITE
Name

Ljuban

30.04.2023 09:18

Đubre jedno licemjerno. Srbima laže i voda ih žedne preko vode, a na zapad šalje poruke iste kao i 1998.godine. Dašak vjetra na Balkanu uvijek bio i ostao. Prevarant nad prevarantima.

ODGOVORITE
Name

Bimbo

30.04.2023 09:21

Bio jednom jedan Ćozga, Marelja. Isti jebivjetar. Onaj se bar zavukao u Kanadu. Ovaj malo kulturnije handri. Ili ima bolja leđa?

ODGOVORITE
Name

BL

30.04.2023 09:24

Kako ste providni,svi ste vi za odvajanje a napali ste na njega sto to ne čini.Pa nije to bas tako lako mnogo je onih koji ce Bosnu braniti.

ODGOVORITE
Name

Ma

30.04.2023 09:37

Samo ga huškaju. Misle da je Dodik budala, a on ih drži u šaci evo 20 godina. Glupi tzv opozicionari

Name

Zenica

30.04.2023 09:28

Šta god da piše u tom "izvještaju",isti neće biti predmet razmatranja (kao i do sada),obzirom da je poslan od strane entiteta (odnosno jednog dijela) unutar međunarodno priznate države BiH koju će u UN-u predstavljati Željka Cvijanović ili neko drugi,svejedno... Sva ova priča o "državi",a ne entitetu RS,kao i postupci (milioni dolara za "promociju" putem "predstavništava,na primjer) vezano za isto su samo gubljenje vremena... A,"državotvorna politika" je (između ostalog) dovela do ogromnih zaduženja RS-a koje nekako (!!??) treba vratiti u skorom periodu... Pozdrav...

ODGOVORITE
Name

Eeeee

30.04.2023 09:39

Po ko zna koji put se burle ukakio,blebece u NSRS a kad dojde do vecih sila direkt dobija proljev haha.

ODGOVORITE
Name

Prnjavor

30.04.2023 09:58

Šteta..taman kad nas obraduje,da ce opet srbovati,da cemo imati priliku da isprobamo opremu sto smo pokupovali,redovno išli po streljanama trenirali i da ćemo rešiti R.BiH od destabilizujućeg faktora,oni se sase*u od straha ...

ODGOVORITE
Name

De.ka

30.04.2023 10:00

Jos dodati korupciju kriminal vladajuci lopova i nedati i zabraniti Kredite jer gradjani to vracaju a nikakve koristi nejaju.Ako bude gospodja presednica drzala govor nadam se da nece zaboraviti ovo gore navedeno da kaze.

ODGOVORITE
Name

Hdodo

30.04.2023 10:02

Izvjestaj nizih nivoa vlasti se ionako ne razmatra. Dzaba pisete i piskarate.

ODGOVORITE
Name

Dodik MILE

30.04.2023 10:12

ispada da bi Dodikm sutra kad bi Bosna imala jednog presjednika bio presjednik i najveci patriota BiH kao sto opozicija rs tvrdi

ODGOVORITE
Name

Xxx

30.04.2023 10:15

Od "Baje" ostali samo dugmići. Sramota! Narode ustani!

ODGOVORITE
Name

Sara

30.04.2023 10:26

Rusenjem stranke sda u Sarajevu dolazi i do urusavanja moci stranke sda u Bihacu, Fikinoj krajini. Stranka sda je pocinila strasne zlocine nad Muslimanima koji su bili za Fikreta Abdica i za mir... Fikret Abdic je zaposljavao cijelu zapadnu Krajinu i bio je pobjednik izbora ali je stranka sda i bosnjacki ekstremisti nasilno preuzeli vlast i zamijenili ga sa Alijom Izetbegovicem. Alija je umislio da ce dobiti pola BiH kad protjera Srpski narod, da ce srpsku zemlju dati Bosnjacima. To mu nebi Zagreb svakako prepustio. I tata Zagreb bi sine Alija.

ODGOVORITE
Name

Milan

30.04.2023 10:35

Bravo za izvještaj koji je vrhunski napisan i ima sve što treba da se kaže! Samo glupani koji misle da će nekome nauditi, misle da će stavljanjem u prvi planu naglaska kako kobajagi Republika Srpska laže svoj narod u vezi jake i samostalne Republike Srpske odnemiliti narodu Republiku Srpsku, a sve to rade i naopako izokreću činjenice jer su isfrustrirani činjenicom što njihovi puleni nikako ne mogu da pobijede na izborima pa vele ajmo pokušati lažima i podmetanjem kod naroda izazvati mržnju prema rukovodstvu Republike Srpske!

ODGOVORITE
Name

Re Milan

30.04.2023 12:39

E,magare. Ti su usio rudonju u lazima. Jeste smradovi lazljivi.

Name

Re

30.04.2023 13:12

Ti si odavno "odnemilio" svima nama.

Name

LAŽNI CAR

30.04.2023 13:13

Milane,mjenjaj dilera čovječe,gotov si!

Name

KAO 3 Godišnja doba

30.04.2023 10:42

Milorad kao proljetna prognoza , čas sunce , čas kiša , malo vjetra SA istoka. I tako otegne mjesec dana. Ljeto ce sigurni biti veeeeoma vruće , preporučeno da ste sto vise ispod :: ŠATORA gdje Dodik pjeva. A za zimu priprema osvježenje nacionalnih pomaka jer se u tom godišnje doba slavi 9 Januar.

ODGOVORITE
Name

Burle

30.04.2023 10:44

Diktator kad bunca u snu on laze ja ne mogu shvatiti da ima neko da njemu vjeruje. Od njega i ono govno djukanovic iz cg vece smece se nije moglo pojaviti. Kako stranci nadju te izdajnike

ODGOVORITE
Name

16 krajiška

30.04.2023 10:44

Bljuzgo po koji put krilaš i podviješ rep ko miš smeće izdajničko velika srbenda .

ODGOVORITE
Name

Poštar

30.04.2023 10:53

Promjena vremena utice na Psihicke Bolesnike.

ODGOVORITE
Name

Code

30.04.2023 10:55

BL. Jedini komentar ispravan svi bi da se al da im ne udje Bosna je svih nas kad to svatimo svima ce nam lakse bit

ODGOVORITE
Name

neznam

30.04.2023 11:17

I takav jedan mamlaz vodi ovaj narod.

ODGOVORITE
Name

AR

30.04.2023 11:17

Pa ovo je budala nevidjena Juce hoce da se odvoji od drzave danas nece Sta znace pare Ljudi zavrnuli slavinu pa panika

ODGOVORITE
Name

Crni

30.04.2023 11:34

Šizofreni ludak, lažni predsednik, kradljivac, kriminalac, truli snsd- ovski režim, sudstvo i tužilaštvo,sunovrat standarda, rasulo porodica, bežanija omladine, sve u svemu kako kaže dodo, RS je nikad stabilnija i jača. Bravo.

Name

O LA La

30.04.2023 11:51

Zavadi pa kraduckaj

ODGOVORITE
Name

Tužba

30.04.2023 13:42

Da li je moguće da je ovo isti čovjek koji je neki dan u Donjoj Gradini onakve poruke poslao. Narod treba i u RS i u FBiH da angažuje advokata i pokrene zajedničku kolektivnu tužbu protiv Milorada Dodika, zbog izazivanja straha, mržnje, i prijetnji ratom, a ne da se smijemo i sve ovo gledamo sa čuđenjem i podsmijavanjem. Za ovako nešto u svijetu ljudi tuže, i dobiju na sudu. Ovo nije mala stvar, svakog mjeseca vuče cijeli svijet za nos, i sije mržnju i strah među narodima.

Name

Q

30.04.2023 12:08

Lažni presednik i sve nam lažno

ODGOVORITE
Name

Wwweeee

30.04.2023 12:23

???????? OVA CRNA TROJJA NEZNA SE KO JE VEĆA LUPEZ. LAZOV. I BUDALETINA. OVI BI SE JE.... LI AL DA NE UDJE. HA HA HA.

ODGOVORITE
Name

LAŽNI CAR

30.04.2023 12:41

Hahahahahaha,šta reći,cirkus od politike,kao otvoren prozor,ne mogu vjerovati,stvarno smo bolestan i sluđen narod ,kojeg pojedinci dobro iskorištavaju,praveći se velikim patriotama,samo ne znam u čemu,hoće li mi neko objasniti kako to brate,čas ovako,čas onako,a kako to brate!

ODGOVORITE
Name

xxxx

30.04.2023 12:47

Kad bi mogla čuda da se dese, Dodik je uvijek bio i ostao uz svoj narod i sa svojom narodom i on će uvijek biti uz svoj narod sve dok narod mogne izdržati

ODGOVORITE
Name

LAŽNI CAR

30.04.2023 16:32

xxxx,šta dokle će narod izdržati,on će biti uz narod do zadnje marke,on nikad nije bio u Srbski narod,to mu djela govore,a ti što si plaćen ili imaš ličnu korist od svog pisanja(?) to je drugi par opanaka!

Name

marko,njemacka

30.04.2023 13:07

dobio po usima,milokrad

ODGOVORITE
Name

Tri

30.04.2023 13:46

Samo laze laze I laze pirgavi politicar.

ODGOVORITE
Name

crnokosi

30.04.2023 13:50

U jedno sam siguran, Dodik više voli Bosnu i od samih Bošnjaka a i ostalih koje je vole iz reda Srba i Hrvata, ruku ću odsjeći ako nije istina, e sad, zbog čega je toliko voli i zašto se nebi odcijepio i da može, to svaki školovani i "pošteni čovjek" ZNA i lako je zaključiti!

ODGOVORITE
Name

Tatar

30.04.2023 14:47

Eto desilo se.Dosao glavni i onda svi pis pod stol.

Name

za burle

30.04.2023 14:25

TAJ LUDJAK MISLI DA JE PRESJEDNIK AMERIKE PA KAPRICIRA SVIJETU I TAKO DOVODI JADNI SRPSKI NAROD DO NESTANKA IAKO NIJE LEGITIMAN PRESJEDNIK NI SRBIMA.

ODGOVORITE
Name

Robin

30.04.2023 19:14

Burle 20 godina urinira po ovom blesavom narodu, sta je sa vracanjem nadleznosti, vojskom, UIO, VSTSom, agencijom za lijekove, referendumom,sad otcjepljenjem koje je spomenuo oko 60 puta, vidi sad ove price, suprotna za 360°, zelim da ti se srusi helikopter

ODGOVORITE
Name

BG

30.04.2023 20:00

Srbija kaze da se zalaze za mir i stabilnost,nas se veliki baja ubi trceci a trosi nam i dispecerovo zdravlje da moljaka kredite po svetu,pa se pitam zasto Srbija "ekonomski tigar" neda kredit nasem velikom baji(ima papir da je neuracunljiv) da nebi ovaj ludeo i lagao dizao tenzije i palio nas srbski svet u BiH(63% nepismen) Cuj ekonomski tigar a BG ima vise duga nego BiH i crna gora zajedno.

ODGOVORITE
Name

Istina

01.05.2023 02:18

Sad će nakon ove izjave on i Bakir da se negdje nađu i da jedan drugome po..še ćundaru!!!

ODGOVORITE
Name

Hahahaha

01.05.2023 08:14

Koji vođa!!

ODGOVORITE
Name

Prijedorčanin M.

01.05.2023 09:14

Dodo od sada moraš nositi svaki dan pelene,pogotovo kad budeš pričao o otcepljenju ili pričao o lovi.

Name

Neca

01.05.2023 09:32

E moj glupi narode kada ćeš shvatiti ove lopove koji samo laju za svoj interes. Zar nije dosta da im dajete podršku a oni pljuju i ponižavaju svoj narod.Recite dosta i to odmah i ne čekati izbore.

ODGOVORITE
Name

Burle

03.05.2023 10:52

Ovo dvoje iza njega kao dva fikusa

ODGOVORITE