Maturant iz Poreča poginuo na ekskurziji u Pragu

Učenik završnog razreda srednje škole "Mate Balote" iz Poreča poginuo je na maturskom putovanju u Pragu.

Region 01.04.2023 | 17:17
Maturant iz Poreča poginuo na ekskurziji u Pragu

"Maturant naše srednje porečke škole nažalost smrtno je nastradao na maturskom putovanju u Pragu. Više od toga ne mogu da kažem jer još čekamo izveštaj od strane tamošnje policije. Izvršen je policijski uviđaj, a što se tačno dogodilo i mi ćemo saznati tek nakon službenog izveštaja. Kao direktor škole osjećam se užasno loše. Nisam bio prisutan odnosno nisam bio na tom putu. Izražavam najdublje saučešće roditeljima i celoj porodici u ime cijele škole i u svoje ime. Jako sam pod stresom i razumite me. Ne mogu više od šoka da govorim", rekao je direktor srednje škole “Mate Balote” u Poreču Krešimir Bronić.

Dodao je da se tragedija dogodila oko ponoći u petak na subotu. Trebalo je da se ostane do nedelje u Pragu, ali su svi krenuli nazad već u subotu.

"Na putovanje je otišlo 87 maturanata iz tri i po razreda i četiri profesora. Otišli su na matursko putovanje u četvrtak, a trebalo je da ostanu do nedelje, ali zbog cijele situacije, koja je sve duboko potresla, već su u subotu krenuli kući", zaključio je direktor.  

(Alo.rs)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

+

01.04.2023 15:52

ŽALOSNO. PA NISU MALA DIJECA. BOŽE. SAUČEŠĆE PORODICI. IZ REPUBLIKE SRPSKE.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

01.04.2023 22:10

Iskreno saucesce porodici decaka. Bilo je dosta godina nazad, secam se predloga jedni profesorke. Rekla je, ja vodim razred na maturantsko putovanje, pod uslovom da na maturantsko putovanje idu, jedan do dva roditelja od dece iz razreda. Nestasna mladost je to, treba ih paziti, bez obzira sto su maturanti. Ideja profesorke, mi se iz vise razloga cini primernom.

ODGOVORITE