Na pomolu skuplje grijanje za Banjalučane

Održan je sastanak predstavnika "Eko Toplana" i predstavnika Gradske uprave Banjaluka, nakon kojeg je zaključeno da važeća cijena grijanja ne može pokriti troškove poslovanja.

Republika Srpska 09.03.2023 | 12:23
Na pomolu skuplje grijanje za Banjalučane

Ninković smatra da su “Eko Toplane” u problemu i da Grad ima obavezu da pomogne rad ovog preduzeća. 

"Svi znamo da je došlo do poskupljenja svih resursa neophodnih za rad “Toplane”, prvenstveno sječke i struje, a samim tim i rasta cijene poslovanja. Smatra da je zahtjev opravdan i tražimo rješenje”, kaže Ninković.

Član uprave “Eko Toplana”, Dragiša Zečević, zahtjev pravda svjetskom krizom.

“Svi ste svjedoci nastanka krize u svijetu. Došlo je do rasta cijena svih ulaznih parametara. Pokušavali smo naći izlaz. Moram se zahvaliti i dobavljačima koji su imali razumijevanja”, objašnjava Zečević.

Iz Gradske uprave podržavaju nastojanja da se pomogne radu preduzeća u nadležnosti grada.

“Naš stav je da trebamo riješiti pitanje “Toplane”, ali da tu spremnost moramo pokazati i za “Vodovod”, koji je po mom mišljenju ipak važniji za građane”, kaže gradski menadžer Bojan Kresojević.

Da li će uspješno poslovanje “Eko Toplana” pasti direktno na leđa građana putem rasta cijene grijanja, ili će gradske strukture putem jednokratnih subvencija riješiti problem, u ovom trenutku se ne može precizno reći, ističu nadležni.

(BN) Foto: BN

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

BLB

09.03.2023 11:55

Ako su do sad poslovali i nisu zatvorili odnosno prestali sa isporukom top.energije, znaci samo jedno da su poslovali sa dobiti. Kod nas vazi ona narodna vidjela zaba da se konji potkivaju pa i ona stala u red. Bagra ma sve strane!

ODGOVORITE
Name

Helio servis

09.03.2023 11:56

Gospodine cudic let je spreman, dodjite

ODGOVORITE
Name

Nena

09.03.2023 12:06

Jadan je narod koji mora da plaća gramzivost privatnika-fukara, koji su se kroz lopovsku privatizaciju, dočepali vrijednosti koje su stvarale genaracije.

ODGOVORITE
Name

Koroslav

09.03.2023 13:53

Dobro je što je sada poskupilo zato što dolazi toplije vreme i biti će veća potrošnja i nemoraju poskupljivati na zimu ,jer se u zimu mnogi povuku u jazbinu i tada su minimalna plaćanja za grijanja.

ODGOVORITE
Name

Pero

09.03.2023 13:55

Ovo je dogovoreni udar na gradjane po naredbi diktatora u simbiozi sa ovim malim izdajnikom. Sve su unistili na kraju ostaje narod. To je smisljeni projekat na zapadu a izvrsioc je uzurpator. Ne mogu da shvatim da narod gleda svoju propast i sjedi suti i trpi

ODGOVORITE
Name

Re

09.03.2023 16:05

Pa nije sjecka iz Ukrajine lopovi Da se vrati na mazut bice jeftinije Ovaj ELNOS ote sve zivo

ODGOVORITE
Name

Čupo

09.03.2023 20:51

Nemaš ti pojma o životu....suludo je vama objasnjavati.... Glasali ste izvolite

Name

za cupu

10.03.2023 16:24

Izbori su jos uvijek slobodni ne po tvojoj volji

Name

Idealno

09.03.2023 23:37

Ha ha, koja fora... Došlo je do poskupljenja struje i ajmo u lančanu reakciju poskupljenja svega i svačega...

ODGOVORITE