Srbija mora da preskoči krug nesreća i ratova

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Abu Dabiju da se iz govora ruskog i američkog predsednika, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena, vidi da sukob u Ukrajini ide u dalju eskalaciju i poručio da Srbija mora da preskoči užasni krug nesreća, ratova u sukoba.

Srbija 21.02.2023 | 21:47
Srbija mora da preskoči krug nesreća i ratova

"Moramo da razumemo da je nastupila druga era i potpuno drugo stanje svesti u svetu, i da mi moramo da razumemo da je vreme da preskočimo taj užasni krug nesreće, ratova i sukoba koji bi uvek zadesio srpski narod", rekao je Vučić za Pink.

Kazao je da su govori Putina i Bajdena koje je danas pratio ceo svet potvrdili da postoje ogromne razlike u doživljajvanju današnjeg sveta, u potezima koji predstoje.

"Nije bilo teško predvideti, a jesmo predvideli, da se ide u dalju eskalaciju. I niko nije govorio o miru, već samo o pobedi nad drugom stranom", rekao je Vučić koji boravi u poseti Ujedinjenima Arapskim Emiratima.

(Tanjug)  Foto: Tanjug

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Yu

21.02.2023 22:07

Rodi majka sto je pametan?

ODGOVORITE
Name

Apsurd

21.02.2023 22:20

Čoveče znaš li ti da srbi nikad nisu bili osvajački narod i da nikad nisu započeli niti jedan rat.Zadnji je počeo u Hrvatskoj i Sloveniji ne u Srbiji .Srbi u BiH zahvaljujuci Ratku Mladicu inisu dozivjeli drugi Jasenovac,Jadovno ponovo .O čemu ti pričaš čovječe.Pa zemlja ti je u srcu Evrope bombardovana zašto.Zasto niste tužili te zemlje i sam Nato.

ODGOVORITE
Name

AR

22.02.2023 04:03

Upravo tako Hrvati se sami tukli medjusobno Slovenci se sami tukli medjusobno U bosni takodje U crnoj gori pokusavamo svim silama da napravimo rat Kosovo otislo zahvaljujuci miroljubivoj politicians srbije I sad bi ovaj toboze mirotvorac da preskoci ratove Ko ih je sve zapoceo I ko je iste izgubio I sada kada treba da se posveti srbiji I svom narodu u srbiji on I dalje zabada nos u tudje dvoriste

Name

lila

22.02.2023 06:56

Ti si apsurdan kod svog razmišljanja! S jedne strane bulaznite da USA i EU ne žele islamsku državu na balkanu, dok u isto vrijeme bombardiraju kršćane pravoslavce. Razumi da nisu Srbi nego srpska politika je ta koja je 90ih napravila sranje.

Name

re Apsurd

22.02.2023 07:01

Svako ima pravo na svoje misljenje po tebi u odbrani se pocinili svi zlocini pa se zavrsava u Hagu.Sta bi tek onda opet po tvom radili da su napadaci bili.