Svi hoće Rudnik i termoelektranu Gacko

Neformalna grupa, kako su se nazvali, građjana Gacka u manjem broju okupila se danas popodne ispred RiTe Gacko kako bi ukazali da niko iz njihovih porodica nije zaposlen u javnim preduzećima.

Republika Srpska 19.02.2023 | 15:32
Svi hoće Rudnik i termoelektranu Gacko

Oni traze da ih primi rukovodstvo RiT-e Gacko na razgovor a od načcelnika opštine Ognjena Milinkovića da se izradi socijalna karta kako bi se odredili prioriteti pri zapošljavanju. 

Podršku su im dali i poslanici Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović, kao i Vukota Govedarica.

(BN) Foto: BN 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

????

19.02.2023 15:10

Pa vecina sa slike radi u RITe. Ili clanovi famelija...

ODGOVORITE
Name

Dejan

19.02.2023 15:52

Ako su samo ovi nezadovoljni u Gacku ja cestitam ovoj sadašnjoj vlasti na dobrom radu

ODGOVORITE
Name

Tatar

19.02.2023 16:36

Mlacenje prazne slame.

Name

Galeb

19.02.2023 16:12

Dok vladaju kriminalci nacionalisti i plackasi sopstvenog naroda od jednakosti i prava i pravde nista ,pravo i Pravda i jednakost ne zivi u RS BIH vec odavno Jer joj je zabranjen ulazak u RS BIH

ODGOVORITE
Name

Re

19.02.2023 16:28

Ovo samo kod nas ima hahaha cuj prosvjeduju sto ne mogu na drzavne jasle svi bi da se uhljebe a sto ima milion problema drugih nikom nista niko na ulice da izadje. Ako si kvalifikovan predaj molbu i cekaj odgovor ako im treba radnika zvat ce.

ODGOVORITE
Name

Eto

19.02.2023 16:29

Kakav narod takvi i politicari svi bi nesto preko veze da se ne radi nista a da plata lijeze..

ODGOVORITE
Name

+

19.02.2023 17:29

AKO NAS VLAST, OPTEREĆUJE KREDITIMA, BEZ DA NAS PITA IMATE PRAVO RADITI U SVOJOJ LOKALNOJ ZAJEDNICI. BRAVO ZA GOVEDARICU I VUKANA I VUKANOVE ČLANOVE.

ODGOVORITE
Name

Poletarac

19.02.2023 19:07

Zelja za uhljebljenjem na drzavne jasle bez ikakve konkursne procedure je srz svih problema naseg drustva, i olicenje svega sto je u njemu trulo. Jako sam razocaran da Lista za pravdu i red podrzava nesto ovako, jer se realno kosi sa svime sto javno zastupaju. Kakva pravda i kakav red se mogu postici u drustvu gdje se podrzava zaposljavanje na ovakav nacin? Kakva pravda i red mogu postojati medju ljudima koji nisu izalsi da se pozale zbog nefunkcionalnosti pravosudnog sistema, institucija, ili bar zbog poskupljenja struje, vec protestvuju u zelji da dobiju svoj dio rasparcanog kolaca zvanog Srpska? Ne cudim se ovim ljudima, ocigledno je da smo kolektivno veoma primitivna ljudska bica sklona korupciji, ali se cudim i duboko sam razocaran da je jedina istinska politicka alterntiva kod nas odabrala da ovako nesto podrzi. Jezivo, i ubija i ovo malo nade koja je ostala da se nesto moze promijeniti. Definitivno se visr nema za koga glasati na izborima.

ODGOVORITE
Name

Re

20.02.2023 05:48

Ko je zaposlen u državnom sektoru je "narod prvog reda". Ništa ne rade, imaju dobre plate, čuvaju leđa i mozak. I što je najgore "ismijavaju" one koji se nisu tako kako kažu "snašli". I sada postoje ljudi koji neće da rade jer čekaju "mjesto" koje plaćaju i do 10 000 KM. I kad odu u penziju imaju veće penzije duplo od poštenih radnika koji su opet radili kod privatnika koji su im uplaćivali minimalac. Država u kojoj baš svi bi morali kod psihijatra.