Dvije žene pronađene žive ispod ruševina poslije 62 sata

- Dve žene pronađene su žive pod ruševinama u Turskoj posle 62 sata od zemljotresa, saopštila je kancelarija gradonačelnika Gazijantepa.

Svijet 09.02.2023 | 07:53
Dvije žene pronađene žive ispod ruševina poslije 62 sata

Fatma Demir (25) i njena sestra Merve spasene su u sredu nakon što su provele 62 sata pod ruševinama zgrade, objavio je danas Si-En-En (CNN).

"Kada se dogodio potres, na mene je pala betonska ploča. Pala sam na pod", rekla je Demir.

Timovi za potragu i spasavanje u gradu Gazijantepu na jugoistoku Turske nastavljaju da traže ljude zatrpane ispod ruševina.

Broj poginulih u katastrofalnom zemljotresu koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju povećao se na najmanje 15.383, saopštile su danas turske i sirijske vlasti.

(Tanjug Foto: AP) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Običan covjek

09.02.2023 07:51

Jadan narod koji izdise pod rusevinama. Sto se Vidi Nema ko da ih spasava i vadi Po nekolika covjeka se vide da seprkaju rukama. Gdje su ti spasioci sto pricaju da dolaze sa psima opremom a ono ljudi zjape preko medija za pomoci iskopavanja ispod rusevina. Nikakva tehnika samo nekolika bagera . Tuzno . A Vidi se da su to sirotinjska podrucja. Sto se kaze u narodu “sirotinji i Bogu si teška”.Tuzno i Zalosno. Gdje je ta pomoc sto se prica poslali Oni ovi pse i specijalce. Vidi se da je to živa laz. Samo politicko nadmetanje na tugom običnog malog čovjeka .

ODGOVORITE
Name

I Meksiko je poslao davno

09.02.2023 15:35

Imaju veliko iskustvo ali nedovoljno kolikih je razmjera katastrofa.... ....