Dnevna temperatura od minus tri do dva, na jugu do pet

- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas se nastavlja hladno vrijeme uz sunčane periode i umjerenu oblačnost.

Bosna i Hercegovina 08.02.2023 | 08:36
Dnevna temperatura od minus tri do dva, na jugu do pet

Mjestimično provijavanje slabog snijega očekuje se u drugom dijelu dana od istoka ka zapadu, dok će uveče i tokom noći biti pretežno vedro i veoma hladno u većini predjela.

Duvaće slab do umjeren, sjeveroistočni vjetar, na jugu umjeren do jak.

Maksimalna temperatura vazduha od minus tri do dva, na jugu do pet, u višim predjelima od minus osam stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u planinskim područjima, a u Hercegovini pretežno sunčano.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus 19, Čemerno minus 13, Drvar minus 12, Кalinovik i Han Pijesak minus 11, Sokolac, Nevesinje, Gacko i Drinić minus devet, Bugojno, Širok Brijeg i Кneževo minus osam, Sarajevo, Livno i Mrakovica minus sedam, Mrkonjić Grad, Ribnik, Zenica i Šipovo minus šest, Bileća, Višegrad, Novi Grad, Rudo, Srebrenica i Bihać minus pet, Prijedor, Tuzla i Sanski Most minus četiri, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Trebinje, Zenica i Srbac minus tri, Zvornik i Stolac minus dva, Mostar minus jedan i Neum nula stepeni Celzijusovih.

Visina snijega na Han Pijesku jutros je 53 centimetra, na Čemernu 45, na Sokocu i u Кalinoviku 22, na Mrakovici 16, u Кneževu 12, u Gacku šest, u Nevesinju pet, u Srebrenici četiri i u Mrkonjić Gradu i Rudom dva centimetra.

(Srna Foto: Profimedia)

Komentari / 0

Ostavite komentar