Novi Sad: Uhapšena četvorica zbog otmice mladića

Policija u Novom Sadu rasvetlila je otmicu osamnaestogodišnjeg mladića i uhapsila četvoricu osumnjičenih za to krivično delo, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Srbija 05.02.2023 | 17:04
Novi Sad: Uhapšena četvorica zbog otmice mladića

Kako se navodi, jutros oko 3:30 sati otmicu je prijavio policiji otac otetog mladića iz Sremske Kamenice, kome su otmičari tražili 200.000 evra kako bi mu vratili sina.

Posle intenzivne potrage na području grada, policija je na Klisi, u gepeku automobila, pronašla nepovređenog mladića i osumnjičene Novosađane M. R. (2003), S. B. Đ. (2003),  G. B. (2003) i jednog sedamnaestogodišnjaka.                       

U saopštenju se navodi da je M. R, S. B. Đ, i G. B. određeno zadržavanje do 48 sati i da će biti privedeni, uz krivičnu prijavu, višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Osumnjičeni maloletnik će biti priveden nadležnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić čestitao je pripadnicima PU Novi Sad na izvanredno izvedenoj akciji i istakao da je ovo još jedna potvrda da policija danonoćno čuva svoje građane i da neće dozvoliti da bilo ko ugrožava život i budućnost naše dece.

"Jasno stavljamo do znanja da ćemo se svakodnevno suprotstavljati i suzbijati svako ponašanje i aktivnosti koje bi, na bilo koji način, mogle da ugroze bezbednost građana. Da za kriminalce u našoj zemlji nema mesta i da je srpska policija u potpunosti spremna da odgovori na sve složenije bezbednosne izazove, rizike i pretnje", poručio je Gašić.

(Tanjug Foto: Shutterstock/Ilustracija)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bravo za policiju

05.02.2023 20:50

Takvu policiju treba poštovati,i nagrađivati,jer su dokazali da svoje zadatke savjesno obavljaju.Nadam se da će i pravosuđe pokazati savjesnost,i osuditi kriminalce maksimalnom kaznom.

ODGOVORITE
Name

Re

06.02.2023 04:56

Hoce ali zato sto je tatin sin u pitanju,da je neka sirotinja nikom nista.

Name

TEŠKO NAMA

06.02.2023 14:02

I jeste tako je zato što je tatin sin. A što se tiče sirotinje njih niko i neotima upravo zato. Ko da plati otkup za čovjeka siromaha.