Bijeljina: Lomljenje božićne česnice sa 12 zlatnika

Na najradosniji hrišćanski praznik – Božić, u prisustvu brojnih građana svih generacija, pred Gradskom kućom su lomljene božićne česnice sa ukupno 12 zlatnika koji su pripali mališanima koji su imali sreću da ih pronađu u komadima česnica koje su dobili.

Republika Srpska 07.01.2023 | 14:42
Bijeljina: Lomljenje božićne česnice sa 12 zlatnika

Božićne hljebove je osveštao protojerej-stavrofor Zoran Petrović, naglasivši važnost vođenja idejama dobrote, čistote i iskrenosti prilikom ophođenja prema drugim ljudima.

Komade česnica je dijelio i gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović, koji je, uz čestitke povodom Božića, poručio da je sa Trga poslana najljepša slika iz Bijeljine.

- Božiću se najviše raduju djeca i zato smo riješili da ih obradujemo zlatnicima, po drugi put za redom.

Ove godine u česnicama je bilo dvanaest zlatnika, a sljedeće godine, uz Božju pomoć, potrudićemo se da ih bude trideset i tri.

Nastavićemo da gradimo simboliku mira i ljubavi i mlađe generacije učiti ovim vrijednostima.

Želimo našoj dječici da u svojim porodicama u zdravlju i veselju slave Božiće, ali i usvajaju dobre obrasce ponašanja u kući i školi, a kad vidimo radost koju djeca dijele s nama, znamo da smo uspješnije društvo - ocijenio je gradonačelnik Petrović.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Само тако

07.01.2023 21:53

Живио нам Градоначелниче Петровићу сто година. Бијељина полако постаје чистији а и културнији град. Поштовати све грађане редом а националистима и лажовима зачепити уста. Лоповима не дати да краду буџет како су научили са ‘трећином’ покојним. Само напријед у побједе и жив и здрав био.

ODGOVORITE