Nemojte da improvizujete, Danu Srpske pristupite ozbiljno

"Smatramo da je neozbiljno tražiti tako nešto posljednji radni dan pred božićne praznike, što je još jedan dokaz improvizacije koja je svojstvena ovoj vlasti. Ovo samo govori koliko su Vlada i Predsjednik, koga je CIК izabrao, ozbiljni i koliko razmišljaju o Republici Srpskoj", kaže se u saopštenju

Republika Srpska 05.01.2023 | 17:32
Nemojte da improvizujete, Danu Srpske pristupite ozbiljno

- Grad Bijeljina danas je primio dopis Ministrastva uprave i lokalne samouprave u kojem se od nas traži da obezbijedimo i organizujemo autobuski prevoz 9. januara od Bijeljine do Istočnog Sarajeva, saopšteno je danas iz Kabineta gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

"Smatramo da je neozbiljno tražiti tako nešto posljednji radni dan pred božićne praznike, što je još jedan dokaz improvizacije koja je svojstvena ovoj vlasti. Ovo samo govori koliko su Vlada i Predsjednik, koga je CIК izabrao, ozbiljni i koliko razmišljaju o Republici Srpskoj", kaže se u saopštenju i dodaje:

"S obzirom na to da je budžetska stavka „Obilježavanje značajnih datuma“ u nadležnosti Skupštine grada, logičnije bi bilo da se Ministarstvo obratilo Stručnoj službi Skupštine grada i tražilo da oni organizuju autobuski prevoz tog dana".

"Nažalost, ne bi bio prvi put da se rad i trud Gradske uprave sa Gradonačelnikom na čelu unižava i obezvrijeđuje, no ne bismo očekivali da vladajuće strukture za svoje prikrivene namjere koriste ovako važne praznike naših građana, koji moraju biti iznad politike i bilo čijih sitnih ličnih interesa. Ne bi bilo iznenađenje ni da po ko zna koji put budemo nepravedno optuženi da ne volimo našu Republiku Srpsku iako radimo sve u našoj moći za dobrobit Srpske i ostanka ljudi u njoj", kaže se u saopštenju gradonačelnika Bijeljine.

Dalje se naglašava da Gradska uprava ozbiljno pristupa obilježavanju najznačajnijeg dana za Republiku Srpsku i da, kao i prethodnih godina, 8. januara organizuje svečani prijem povodom Dana Republike, prije kog će biti odana pošta i položeno cvijeće na spomenik borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

"Praznik obilježavamo dan ranije kako bi naši sugrađani imali mogućnost da prisustvuju i centralnom obilježavanju ovog svetog dana i najiskrenije se nadamo da su nadležni organizaciji ostalih segmenata obilježavanja Dana Republike Srpske pristupili ozbiljnije, nego što je to slučaj sa Dopisom koji je upućen nama", kaže se u saopštenju gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

(BN)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

&

05.01.2023 17:09

Tako je Ljubiša i ne daj lopovima da sa tobom manipulišu

ODGOVORITE
Name

A zašto da ne?

05.01.2023 17:34

Šta to fali improvizaciji? Da li mi to imamo novca da naoravimo proslavu u pravom smislu te riječi? Nemamo novac za sirotinju, javne kuhinje , te borce a imamo da slavimo sa pompom dan kao da je on sve na svijetu!?

ODGOVORITE
Name

Botu jedan

05.01.2023 21:26

improvizovani! Da imalo škole imaš znao bi šta fali improvizaciji za organizaciju ovako bitnog datuma! Ili bi bar pročitao tekst pa shvatio. Jedi taj sendvič i ne javljaj se.

Name

Pa daj i ti malo

05.01.2023 17:48

...novca da se ne mora improvizovati. Vidiš da narod nema a Vlast daje i previše. Svako kao Srbin i onaj koji ne voli BiH, mora da pokaže lojalnost RS tako što će da plati za ovu zabavu!

ODGOVORITE
Name

re

05.01.2023 18:36

Nema se za 'zabavu' a ima se za budzet od 58 miliona maraka?

Name

&

06.01.2023 07:07

Drago mi je da Ljubiša nije klimoglavac takvih je malo načelnika drugi su u stanju is prebacivati pare iz raznih računa od firmi pa nadalje čak i iz privatnih čiji su vlasnici u stranci SNSDea da udovolje Dodiku.

Name

BL

05.01.2023 17:48

To je davno postalo polizicko pitanje i korist.

ODGOVORITE
Name

Kradja

05.01.2023 22:49

Izbori su pokradeni i to svi znamo. ❤️Jelena Trivic❤️je izabrana od naroda u RS i BiH. Sve ostalo je improvizacija.

Name

Bratunac

05.01.2023 18:52

Pa sto ne trazise za mitinge sekte ,nedaj Ljubisa ko oca te molim.Nek otkrnje od 3,5 milijarde naseg presednika tako zvanog.

ODGOVORITE
Name

Hercegovac

05.01.2023 21:36

Tako.je Ljubiša!

ODGOVORITE
Name

Mile

06.01.2023 06:45

Hercegovac ako neznas koje Ljubisa neka tije na znanju daje on najpošteniji Gradonačelnik a u dogledno vrijeme će smijeniti cvenu sektu

Name

Mara

06.01.2023 07:06

Šta fali ovom čovjeku bar išta radi za stanovnike bijeljine u Zvorniku niko stanovnike ne uvažava.Nekim niko ne valja.

ODGOVORITE
Name

[email protected]

06.01.2023 14:10

Браво за градоначелника Бијељине

ODGOVORITE