12 godina obmanjivala prijateljicu predstavljala se kao njen dečko

Jedna Kineskinja 12 godina je obmanjivala svoju prijateljicu predstavljajući se na internetu kao dečko! Kineskinja je uhapšena jer se navodno na društvenim mrežama pretvarala da je muškarac te je tako prevarila sopstvenu prijateljicu da se zaljubi u nju i da joj šalje novac.

Zanimljivosti 28.12.2022 | 16:39
12 godina obmanjivala prijateljicu predstavljala se kao njen dečko

Šangajska policija je nedavno objavila da je razbila jednu od najbizarnijih ljubavnih prevara na mreži ikada.

Žrtva, je sredovečna Kineskinja, koju je 12 godina varao neko predstavljajući se kao poznati voditelj TV vesti na društvenim mrežama. Tako je “prijateljica” neimenovanu kineskinju prevarila za oko 2 miliona juana (290.000 dolara) tokom tog vremenskog perioda.

 

Najluđi deo priče je da se ispostavilo da je prevarant bila dobra prijateljica žrtve koja je smislila plan kao nadoknadu za nešto što je žrtvina majka rekla kada su bile veoma mlade.

Prevarantkinja identifikovana samo kao gospođa Ju, priznala je svoju krivicu i rekala je policiji da je sve počelo pre 12 godina. Ona i žrtva, gospođa Li, su se dugo družile, a poznavali su se i njihovi roditelji.

Jednog dana, njena majka je u šali rekla Ju da će imati problema da nađe muža jer nije bila baš lepa, a njena porodica nije imala baš dobru finansijsku situaciju.

Bilo je to okrutno reći mladoj devojci, i Ju je to zaista uzela k srcu. Što je više razmišljala o tome šta je žena rekla, to je više želela da se osveti, pa je smislila plan. Ako bi njoj bilo teško da pronađe ljubav, onda bi i njenoj prijateljici Li bilo isto tako teško naći ljubav..

Godinama nakon što ju je uvredila majka njenog prijateljice, gospođa Ju je prišla istoj ženi da se pohvali da je prijateljica sa poznatim voditeljem TV vesti koji je slučajno bio samac i tražio odgovarajuću ženu. Kao što se očekivalo, žena ju je preklinjala da ga spoji sa svojom ćerkom, te je “opaki” plan Ju-in pokrenut.

Lažna žena počela je da kreira lažne profile voditelja vesti na društvenim mrežama i prišla je gospođi Li pretvarajući se da je ovaj šarmantan, uspešan čovek. Ona je poznavala svoju prijateljicu bolje od skoro bilo koga drugog, šta joj se dopadalo, a šta ne, njene strasti, njena romantična očekivanja, pa su se složili. Jedini problem je bio održavanje veze na mreži.

Svaki put kada bi gospođa Li tražila da lično upozna svog dečka na mreži, on bi našao izgovor. Bio je ili previše zauzet poslom, odsutan poslom, bolestan ili jednostavno previše umoran da bi je upoznao. Ali nastavio je da je šarmira i izjavljuje svoju ljubav, što je očigledno bilo dovoljno da zainteresuje Lija.

Prevara prvobitno nije bila deo Juinog plana, ali je do 2018. zapala u tešku krizu  i očajnički joj je trebao novac. Znajući da je njena prijateljica bila " u vezi" sa likom na mreži koju je stvorila, počela je da traži od nje finansijsku pomoć, izmišljajući sve vrste izgovora.

 

Kada je jednom naterala Li da plati, bila je navučena i nastavila je da koristi svoje čari da je totalno finansijski iscrpi prenosi kineski std.stheadline.

Ranije ove godine, nakon što je Li potrošila svu svoju ušteđevinu i počela da nagomilava dugove, stvari su postale komplikovanije za Ju. Njena prijateljica je došla do nje tražeći pomoć da kontaktira voditelja vesti, i na kraju izrazila zabrinutost da nešto nije u redu. Li je želela da se suoči sa njim i zatraži sav novac nazad, i uprkos Juinim naporima da je odvrati, odlučila se.

Osećajući da je njenoj prevari konačno kraj, Ju je svojoj prijateljici ispričala sve, kako je lagala da je znala za voditelja vesti, kreirala lažne profile i kako ju je prevarila tokom nekoliko godina. Nejasno je da li se nadala da njena prijateljica neće otići u policiju, ili je samo želela da vidi izraz njenog lica kada je saznala istinu.

Gospođa Ju je uhapšena nakon što je njena prijateljica podnela prijavu, a istraga u ovom slučaju još uvek traje.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar