Lažno se predstavljao kao oficir da bi impresionirao žene

Jedan kinez identifikovan kao “Zhu“ je nedavno uhapšen nakon što je otkriveno da se četri godine predstavljao lažno, kao stariji pukovnik kineske vojske kako bi impresionirao žene.

Zanimljivosti 28.12.2022 | 15:33
Lažno se predstavljao kao oficir da bi impresionirao žene

Pre nekoliko dana policija u okrugu Ji’an, kineske provincije Jianki, objavila je saopštenje u vezi sa privođenjem čoveka koji se više od četiri godine predstavljao kao stariji pukovnik u raketnom odeljenju kineske vojske.

Čovek, identifikovan samo kao „Zhu“, očigledno se pojavio na testiranju na Covid-19 u medicinskoj ustanovi u gradu Ao, obučen u službenu uniformu koja je imala sve oznake visokog oficira.

Kod sebe je čak imao i originalna identifikaciona dokumenta, ali kada je osoblje pregledalo njegovo ime u bazi podataka, nisu našli nikoga sa njegovom titulom u kineskoj vojsci, pa su pozvali policiju.

 

Nakon ispitivanja Zhua, policijski detektivi nisu bili zadovoljni njegovim objašnjenjima, pa je odveden u policijsku stanicu na dalju istragu. Pošto nije uspeo da se izvuče iz svojih laži sredovečni muškarac je priznao da nije pukovnik i da je uniformu i identifikaciona dokumenta kupio na internetu.

Zhu je priznao da je oduvek sanjao da ima veoma cenjenu i željenu poziciju u kineskoj vojsci, najviše zato što se činilo da žene privlače oficire, pa je, kada je 2018. na internetu pronašao realističnu pukovničku uniformu, odlučio da pokrene novi život -život vojnog oficira

Uniforma je bila odlično urađena, a uz pomoć lažne lične karte, Zu je navodno uspeo da se prevarom uvuče u srca nekoliko žena, baš kao što je sanjao. Titula mu je takođe otvorila još nekoliko vrata u kineskom društvu, pa je odlučio da se drži toga više od četiri godine izveštava kineski portal jx.ifeng.

 

Iako Zuovi postupci na prvi pogled ne izgledaju tako ozbiljni, čovek se sada suočava sa teškim posledicama, jer se lažno predstavljanje vojnog osoblja smatra veoma teškim kminalnim činom odnosno zločinom.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar