“Sistemiks PAB”: M:tel najbolja mobilna mreža u BiH

Kompaniji m:tel danas je uručen zvanični sertifikat za najbolju mobilnu mrežu u BiH po mjerenjima kompanije “Sistemiks PAB” iz Poljske. Jedna od najprestižnijih svjetskih firmi koja utvrđuje kvalitet mobilnih mreža, analizom svih operatora u BiH, utvrdila je da m:tel ima zvanično najbolju mrežu.  

Republika Srpska 21.12.2022 | 16:35
“Sistemiks PAB”: M:tel najbolja mobilna mreža u BiH

Kompanija “Sistemiks PAB” iz Poljske, jedna od najprestižnijih svjetskih firmi koja utvrđuje kvalitet mobilnih mreža, potvrdila je da je M:tel najbolja mobilna mreža u BiH. To potvrđuje ovogodišnje istraživanje.

"Mi smo u svom mjerenju koristili industrijske standarde i preporuke međunarodnih institucija kada je u pitanju kvalitet mobilnih mreža i mobilnih operatera. Od ukupnih hiljadu poena na toj skali, M:tel je osvojio 797 poena, dok su druga dva operatera osvojila 674 i 735 poena“  kazao je Jan Kondej, direktor tehnike kompanije "Systemics PAB".

Iz kompanije M:tel ne kriju da su ponosni što su dobili zvanični sertifikat da su u svim oblastima najbolji operater. Ovu titulu su kako iz kompanije “Sistemiks PAB” kažu dobili zbog kvaliteta usluga govornog poziva, jer je m:tel jedini operater koji koristi širokopojasni prenos glasa, što značajno utiče na čitljivost i prepoznavanje govornika.

"Ovo su međunarodni pokazatelji koji kažu da gdje god bi bilo sprovedeno ovo mjerenje M:tel bi bio najbolji. Nama je to jako značajno, s obzirom da konkurencija nije slaba. Mi smo u takmičenju donijeli dobro građanima, jer je kvalitet mreže u gradu i ruralnim sredinama, kao i na putnim pravcima jednako dobar“, naglasila je Jelena Trivan, generalni direktor kompanije "M:tel.

Iz M:tela poručuju da su titulu zaslužili predanim radom, dugoročnim i kvalitetnim planiranjem i izgradnjom, konstantnim i ravnomjernim ulaganjima na cijeloj teritoriji BiH, kao i sprovođenjem kontinuiranog procesa optimizacije mreže

(BN Foto: BN) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dragan

21.12.2022 16:11

Koristio sam mreže tri mobilna operatera u BIH(mtel, eronet, halo).Sa sigurnošću mogu reći da je mtel vodeći lider u pelješenju korisnika, posebno onih starijih .Na žalost ni druga dva operatera ne kaskaju puno za mtelom ali mi se čini da imaju malo više morala.Kada je u pitanju brzina interneta meni se čini da je Eronet brži.Po meni je ova nagrada čista glupost. Napomena:Pri potpisivanju ugovora obavezno provjeriti kolika je cijena istog paketa kod konkurentnih operatera.Mtel često nudi mnogo manje po višoj cijeni za razliku od npr. halo ili eronet mreže.

ODGOVORITE
Name

Realista

21.12.2022 19:46

Slažem se upotpunosti.