DM povlači biber crni u zrnu sa tržišta

"DM" prodavnica iz predostrožnosti povlači proizvod "dmBio" biber crni, cijelo zrno, od 70 grama, jer se ne može isključiti mogućnost prisustva salmonele, saopšteno je iz ove kompanije.

Bosna i Hercegovina 15.12.2022 | 10:56
DM povlači biber crni u zrnu sa tržišta

To je zaključeno prilikom vlastite kontrole proizvoda. Riječ je o proizvodu čiji su rokovi trajanja septembar i novembar 2025. godine.

"DM" poziva sve kupce koji su već kupili navedeni proizvod da prestanu da ga koriste i korištenog ili nekorištenog vrate u njima najbližu njihovu prodavnicu, gdje će dobiti povrat novca i bez predočenja računa.

"Unos namirnice zahvaćene salmonelom može izazvati dijareju, bolove u stomaku, te povremeno povraćanje i blago povišenu temperaturu. Po pravilu navedene tegobe nakon nekoliko dana prođu same. U slučaju težih i dugotrajnijih simptoma potrebno je posavjetovati se sa ljekarom", istakli su iz ove kompanije.

"DM" ističe da im je kvalitet proizvoda i sigurnost kupaca od velike važnosti.

"Žalimo zbog ovog događaja i našim kupcima se izvinjavamo zbog nastalih neugodnosti, te zahvaljujemo za razumijevanje", poručili su iz "DM-a".

Povlačenje se ne odnosi na druge proizvode iz "dmBio" asortimana. 

(Srna Foto:PR) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

gastarbeiter

15.12.2022 10:11

Kada ce kod nas neka Firma da objavi nedostatak prodanog proizvoda?

ODGOVORITE
Name

#

15.12.2022 10:29

Ko vam zabiberi?

ODGOVORITE
Name

Nema razloga

15.12.2022 10:41

Za izvinjavanje,jer,niste,vi krivci.Jedino možete dobiti pohvale za odgovornost,kao rijedak izuzetak u tom poslu.

ODGOVORITE
Name

Ma dajte

15.12.2022 18:11

Kod nas samo promjene datum i godinu i ajmo dalje samo da se prodaje a to sto se narod truje nikom nista to je kolateralna steta ?‍♀️

ODGOVORITE