Žorž Žezus se nudi da bude selektor Brazila

- Trener Fenerbahčea Portugala Žorž Žezus izjavio je danas da bi sa zadovoljstvom pristao da bude selektor brazilske fudbalske reprezentacije, prenose brazilski mediji.

Fudbal 11.12.2022 | 15:10
Žorž Žezus se nudi da bude selektor Brazila

Brazil je trenutno bez selektora, pošto je Tite podneo ostavku posle eliminacije nacionalnog tima u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru.

Hrvatska je u četvrtfinalu pobedila Brazil posle boljeg izvođenja penala.

 "Takav posao se ne odbija. Nijedan trener na svetu ne bi odbio Brazil. To bi bilo nešto za veliki ponos", rekao je Žezus, koji je tokom 2019. i 2020. uspešno trenirao brazilski Flamengo.

Portugalski trener je preuzeo Fenerbahče početkom juna ove godine.

"Kada bih postao selektor Brazila, to bi bila prelomna tačka u mojoj karijeri. Imao bih mogućnost da radim sa najboljim fudbalerima na svetu. Brazilski igrači, kao što sam više puta rekao, najbolji su na planeti ne samo po kvantitetu, nego i po kvalitetu. Smatram da svaki selektor reprezentacije Brazila može da napravi dva podjednako jaka tima, koji bi bili šampion i vicešampion sveta", istakao je Žezus.

Međutim, portugalski mediji navode da Žezus ima male šanse da preuzme selekciju Brazila, pošto je najveći kandidat njegov sunarodnik i trener Palmeirasa Abel Fernando Fereira.

(Tanjug Foto: Tviter) 

Komentari / 0

Ostavite komentar