Ovo su crvene linije preko kojih nećemo preći

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da će Srbija u narednim danima, kada joj u posjetu dolaze američki državni sekretar Entoni Blinken, kao i francuski i britanski ministri za Evropu, biti izložena raznim vrstama pritisaka, ali da postoje crvene linije preko kojih neće preći.

Srbija 11.12.2022 | 12:00
Ovo su crvene linije preko kojih nećemo preći

"Koje su naše crvene linije? Prvo, nema pregovora o onome o čemu smo se već dogovorili. Drugo, nema priznavanja nezavisnosti, odnosno članstva Kosova u UN. Treće, nema fizičkih napada odnosno ugrožavanja bezbjednosti Srba. To su naši crvene linije", rekao je Dačić za RTS.

On ističe da je Srbija spremna za mir, ali da je za to potrebna i druga strana.

Dačić je ponovio da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti stalno "podmeće požare", što predstavnici međunarodne zajednice tolerišu.

Poručio je Srbima koji su proveli noć na barikadama na sjeveru Kosova i Metohije da je država uz njih i da sigurno neće ostati bez podrške.

"Mogu da budu sigurni da ćemo mi uložiti maksimum napora diplomatskih, nadam se samo diplomatskih i političkih da zaštitimo naš narod na Kosovu i Metohiji, ako treba i onih drugih svakako", rekao je Dačić.

(RTS/ Foto: RTS)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Istina

11.12.2022 11:20

Narod pati godinama a vi samo pricate i potpisujete!

ODGOVORITE
Name

Re

11.12.2022 11:36

Poštovani g. Dačiču. Ako budete vi vodili politiku i pregovarali, kao što ste godinama činili, dovešćete Srbiju na Beogradski pašaluk. Odstupite malo. Znaju stranci kako vas mogu manipulisati. Davno ste pročitani

ODGOVORITE
Name

Idealno

11.12.2022 11:43

Ma za tebe nema crveni linija sve si ih preskočio i pogazio samo da si u vlasti, a nikad nikakve koristi od tebe... Ti u Srbiji Đokić kod nas, blago Srbima sa vama...

ODGOVORITE
Name

Poda

11.12.2022 13:25

Nećete vi preći više nikakve linije, jer koga ste vi branili završio je na traktoru.

ODGOVORITE
Name

BL

11.12.2022 14:35

Ako pocnu napadat Eulex ili policiju, nista diplomatija srbima nece pomoci.

ODGOVORITE
Name

Tatar

11.12.2022 16:17

Naravno nećete vi ni prelaziti ali jadni narod će morati