Hapšenje Pantića je zastrašivanje i brutalna odmazda

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da hapšenje Dejana Pantića, bivšeg pripadnika Kosovske policije na administrativnom prelazu Jarinje, predstavlja brutalnu odmazdu i zastrašivanje od strane predsednika privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Srbija 10.12.2022 | 15:56
Hapšenje Pantića je zastrašivanje i brutalna odmazda

"Reč je o brutalnoj odmazdi i zastrašivanju od strane Alјbina Kurtija koji je rešio da sada progoni srpske policajce kojima, bez ikakvih osnova i dokaza, pokušava da pripiše dela sa kojima nemaju nikakve veze ne bi li tako pokušao da zastraši sve Srbe koji ne žele da trpe njegov teror i kršenje sporazuma. Time Kurti želi da im se osveti za to što su napustili sve institucije na severu, uklјučujući i policiju", rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

 Kako je navedeno u saopštenju kancelarije ,u ovoj brutalnoj primeni sile, odmazde i zastrašivanja Petković je odmah obavestio i Miroslava Lajčaka.

 "Obavestićemo i sve relevantne međunarodne predstavnike sa jasnim zahtevom da se osveta i odmazda prema Srbima odmah zaustavi i da se Srbima garantuje bezbednost.  Nakon upada i slanja svojih do zuba naoružanih jedinica u Kosovsku Mitorivcu, slanja Rosu blindiranih vozila u dečji vrtić u Leposaviću, specijalaca sa prstom na obaraču u Veliku Hoču, sada je Kurti počeo da hapsi Srbe nemoćan da ih natera da mu se povinuju i vrate u njegove institucije", rekaoje Petković.

 Prema njegovim rečima, jasno je "da Kurti želi nemire, incidente, novu krizu i haos jer se samo time hrani i tako opstaje na vlasti, ali mu to neće poći za rukom. Neće Srbi biti glineni golubovi njegovih suludih poteza, u to neka bude uveren".

 Pripadnici Kosovske policije uhapsili su danas na administrativnom prelazu Jarinje Dejana Pantića bivšeg pripadnika Kosovske policije koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio ovu instituciju, a koji je do tada bio angažovan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici. 

 Dejan je sa suprugom danas u prepodnevnim satima otišao u Rašku da obavi privatne obaveze, normalno prešao prelaz i u povratku su mu Kurtijevi policajci stavili lisice na ruke i odveli ga prema poslednjim informacijama u bazu kosovske policije u blizini prelaza.

 Pantić je rođen 1966. godine u Kosovskoj Mitrovici, oženjen je i otac je troje dece.

(Tanjug/ foto: Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ooo

10.12.2022 16:25

Uvjek albanci hspse srbe, zasto jednom srbi neuhapse albance, pa da vidimo kako ce se ophoditi

ODGOVORITE
Name

Re ooo

10.12.2022 17:24

Da , to je prešo svaku liniju za zivot dostojan čovjeka . Kosovo nije drzava , bez obzira što su je neke drzave priznale i to pod američkom palicom . Polovina svijeta ih ne priznaje a pre svih , ujedinjene nacije .Bilo kad , vrjeme će pokazati a nadam se i savjest , gdje će svi uvidjeti da je bila greška . Jer ako se dublje analiziraju prilike u njihovim drzavama , vidjeli bi da svi oni u svom dvorištu mogu imati isti problem . Ima i kod nji onih koji bi htjeli drzavu u drzavi .....!

Name

Ovo ono

10.12.2022 18:26

Tu nikada nije bilo zajednickog zivota i nece ga nikada biti

ODGOVORITE