Osumnjičenom za pokušaj ubistva određen pritvor

Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je pritvor Borisu M. zbog pokušaja ubistva Nemanje G., u kojeg je tokom proteklog vikenda u kafani u Istočnom Novom Sarajevu ispalio sedam metaka iz pištolja i teško ga ranio u noge.

Republika Srpska 08.12.2022 | 12:16
Osumnjičenom za pokušaj ubistva određen pritvor

Naime, Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu juče je podnijelo Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu prijedlog za određivanje pritvora zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo pokušaj ubistva, kao i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i ekspolozivnih materija, a sud je to prihvatio.

Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, odnosno do 5. januara 2023. godine.

Podsjećamo, slučaj je policiji prijavljen u subotu oko 1.05 časova, te su tragali za osumnjičenim Borisom M. kojeg terete da je u subotu u Ulici Vuka Karadžića nakon verbalne perepirke sa žrtvom izašao iz ugostiteljskog objekta "Rakija Bar", pa taksijem otišao do kuće i uzeo pištolj.

Potom se kako navode iz Tužilaštva, istim taksijem vratio do ugostiteljskog objekta i sa ulaznih vrata pucao iz pištolja u Nemanju G.

Iz  Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo naveli su da je osumnjičeni imao namjeru da ubije oštećenog.

U njega je ispalio sedam metaka kalibra 7,65mm, a neki meci su pogodili jaknu koja se nalazila na stolici na kojoj je sjedio oštećeni.

Drugi  meci su ga pogodili u noge usljed čega je zadobio povrede odnosno prostrijelne rane,  a napadač je pobjegao.

Branilac osumnjičenog osporavao je pravnu kvalifikaciju krivičnog djela i ističe da je osumnjičeni priznao da je ispalio sedam metaka, jer ga je oštećeni pljunuo u lice.

Takođe, navodi da se osumnjičeni javio braniocu i u njegovom prisustvu predao policiji, te da je spreman da preda pištolj policijskim službenicima.  Osumnjičeni je istakao da se kaje zbog izvršenog djela.

Nakon pucnjave, osumnjičeni je oružje sakrio na njemu poznatu lokaciju i nije pronađeno izvršenim pretresima stana i prostorija koje koristi, kao ni odjevni predmeti koje je te večeri nosio.

(Nezavisne/ foto: Ilustracija/ ndtv.com)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Pajče

08.12.2022 12:56

Brat Gilmar

ODGOVORITE
Name

Takve treba držati u kavezu

08.12.2022 15:05

Ovakvi,ne bi smjeli biti na slobodi,do kraja života,jer su opasni po okolinu.

ODGOVORITE
Name

Realno

09.12.2022 14:02

Izazivanje opste opasnosti mogao je neko nevin da strada.Javno mjesto je u pitanju.

ODGOVORITE