Cvijanovićeva sa Boreljom o aktuelnim temama

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Bosna i Hercegovina 06.12.2022 | 17:14
Cvijanovićeva sa Boreljom o aktuelnim temama

 - Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović danas je u Tirani sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku i Žozepom Boreljom razgovarala o procesu evropskih integracija BiH, sa posebnim akcentom na perspektivu dodjeljivanja kandidatskog statusa na decembarskom zasjedanju Evropskog savjeta.

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Cvijanovićeva je tom prilikom istakla da očekuje da će Vlada Republike Srpske biti formirana u narednih nekoliko dana, te izrazila očekivanje da će i na drugim nivoima vlasti u BiH implementacija izbornih rezultata biti brza i efikasna.

Tokom sastanka sa Boreljom, koji je i potpredsjednik Evropske komisije, Cvijanovićeva je naglasila opredijeljenost ka sprovođenju neophodnih reformskih procesa u domenu evropskog puta BiH, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti različitih nivoa vlasti i u skladu sa pravilima usaglašenog mehanizma koordinacije procesa evropskih integracija BiH. 

(Srna Foto: Srna) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

SA

06.12.2022 16:57

Ćuti gospođo , ministre vam hapse, Jahorina radi.

ODGOVORITE
Name

Narod

06.12.2022 17:06

Je davno shvatio, da kupujete vrijeme, mlatite praznu slamu, prica o politickoj situaciji i foteljama, traje 27 g, sto nepricate o pokretanju firmi, o sprecavanju korupcije,kako povecati demografsku sliku itd, bitno je da idu dobre plate

ODGOVORITE
Name

Re

06.12.2022 20:17

Oni i ne smiju napraviti reforme. Ako idu reforme ide i robija za njih. Znaci mi im dali legitimitet da rade protiv nas. Pa to nema nigdje ni u indijanaca

Name

Objektivno spas!

06.12.2022 18:45

Ipak se gospodje popravlja postaje pozitivna Nije ko njen sef Dodo ne jada se puno na drzavu u kojoj zivi radi i dobiva platu od nje da rjesava probleme ne da ih prouzrokuje Izgleda da nece dobiti dijo problema nego rjesenja u pozitivnim smisli. Uklapa se.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

06.12.2022 20:10

I sta nam je rekao evropljanin, opet dobra namera, podrska, ali i placanje takse da bi prosetali EU, ali moramo savladati prepreku od zilet zice. I moramo ugostiti sve migrante i spreciti ih da slucajno neko od nih ne preskoci zilet zicu. Umalo da zaboravim, da moramo podrzati i ludjaka Zelenskog i uvesti sankcije Rusiji. Moramo krciti put u EU, koji ce trajati bar 50 godina, i tada ce nam oni odskrinuti vrata.

ODGOVORITE
Name

Alo Bing kako brat

06.12.2022 20:47

Ej Biso ,a zna li čika Borelj da u "razvijenijem dijelu "BiH u toku radnog vremena ministri treniraju u teretani i usput po kojeg uhapsi i SIPA ?

ODGOVORITE
Name

+

07.12.2022 17:33

DOKLE STE DODIK I TI I SNSD DOVELI RS, NE TREBATE SE NIGDJE POJAVLJIVATI. SRAM VAS BILO. SEBI POKRALI SVE, A NAROD GLADAN. UGOVORI /BISKA/ SE IZGIBE /laž/, ZADUŽUJETE REBSA KONEZIMA 3O GODINA, /auto put Prijedor/, A KRIJETE UGOVOR. NIJE TO POSAO /JAVNE KUĆE/ ,TO JE OBAVEZA NARODA U RS. TVOJU DIJECU SI OBOGATILA, A SIROTINJA DA VRAĆA. POGINULIH BORACA DIJECA OTIŠLA IZ RS RADITI U EU. SRAM VAS BILO.

ODGOVORITE