Stojković: Svi su spremni; Mitrović: Jedva čekamo

-  Za razliku od pre nekoliko dana stanje sa povređenim igračima je sada dobro, svi su trenirali, svi su na raspolaganju i jedva čekaju utakmicu, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković uoči sutrašnjeg meča odluke sa Švajcarskom, za plasman u drugu fazu Mundijala.

Fudbal 01.12.2022 | 14:38
Stojković: Svi su spremni; Mitrović: Jedva čekamo

 "Odmah posle žreba u aprilu znali smo da je Brazil druga dimenzija, a da mi sa Švajcarskom i Kamerunom tražimo drugo mesto i prolaz. Znali smo da će utakmica sa Švajcarskom biti odlučujuća. Pokušaćemo da pronađemo put do pobede, ne sumnjajte da će momci dati sve od sebe. Znamo da neće biti lako, ali bićemo spremni", izjavio je Stojković na konferenciji za medije u Dohi.

 Selektor je kazao da neće da otkrije formaciju, odnosno da li će igrati sa jednim, dvojicom ili trojicom napadača, kao i da su prethodnih dana na treningu rađene taktičke korekcije, pre svega u odbrani, da se ne bi ponovile greške protiv Kameruna.

 Kada su u pitanje kritike, Stojković je rekao da ih nije čitao, da je smiren, dobro spava, da je atmosfera u ekipi odlična i da se svako jutro pomoli da igrači budu zdravi.

"Ako ih je bilo (kritika), to je normalna stvar. A i da jesam čitao, ne bih se time bavio", istakao je selektor.

Prema njegovim rečima, igrači, navijači, svi imaju emocije.

"Mi nismo roboti, navijači isto dolaze sa velikim nabojem emocija. To je normalno. Rekao sam i ponoviću, turnir, pogotovo Mundijal. Svaki bod i gol su važni. Ako pobedimo Švajcarsku videćete koliko težinu ima bod protiv Kameruna. Ne znam šta ljudi očekuju, da idemo u finale, da pobedimo Brazil? Razumeo bih katastrofu da smo izgubili dve utakmice, ali nismo. I ne zaboravite, Švajcarska je eliminisala Italiju na putu do Dohe", rekao je Stojković.

On je naveo da put do pobede postoji, samo ga je potrebno pronaći.

"Na terenu se odlučuje. Neće biti lako, ali nije bilo lako ni u Lisabonu, ni u Oslu. Ko bude pravio manje grešaka ima više šansi", jasan je Stojković.

Najbolji strelac Srbije Aleksandar Mitrović istakao je da je spreman i da jedva čeka utakmicu.

Napadač Fulama nije hteo da potencira "provokacije" sa meča pre četiri godine u Rusiji, kada je Švajcarska pobedila 2:1, a on dao gol za Srbiju.

"Sa naše strane nema bilo kakvih problema u odnosu na pre četiri godine. Ovde su sada i drugi igrači, nova utakmica, nova atmosfera. Šta će protivnik da radi, navijači, na to ne možemo da utičemo. Fokus je na nama, da odigramo kako selektor traži od nas. Ako odigramo kako znamo, proći ćemo dalje", poručio je Mitrović.

Na konferenciji za medije opet je bilo jedno provokativno pitanje, ovaj put poljski novinar je pitao za podršku Rusiji, ali opet nije dobio odgovor jer to nije dozvolio portparol FS S Milan Vuković.

Utakmica između Srbije i Švajcarske igra se sutra od 20 sati na stadionu "974" u Dohi.

(Tanjug Foto: MN Press)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

BL

01.12.2022 13:47

Koliko se hvalite netrebate ni igrati treba vam odmah dati pehar i prvo mjesto.

ODGOVORITE
Name

Neko

01.12.2022 16:18

Piksi, pakuj kofere, albanci će vas nabubati kao malo dijete????

ODGOVORITE
Name

A možda

02.12.2022 03:56

i Brazilci "odigraju" kao Španija i Francuska zadnja kola pa izgube od braće Kamerunaca i dodatno zakuvaju situaciju.

ODGOVORITE