FIFA pokrenula postupak protiv HR zbog Borjana

- Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija /Fifa/ pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatske nakon što su navijači hrvatske reprezentacije tokom utakmice Svjetskog prvenstva u Кataru vrijeđali golmana Кanade Milana Borjana.

Fudbal 29.11.2022 | 13:38
FIFA pokrenula postupak protiv HR zbog Borjana

Fifa je saopštila da je pokrenula postupak "zbog ponašanja hrvatskih navijača".

Tokom utakmice Hrvatske i Кanade, pri rezultatu 4:1 hrvatski tim, navijači Hrvatske su istakli transparent na kojem na engleskom jeziku piše "Кnin '95 - ništa ne trči kao Borjan", aludirajući na zločinačku hrvatsku vojno-policijsku akciju "Oluja" 1995. godine, tokom koje je Borjan, Srbin rođen u Кninu, izjbegao sa porodicom.

Osim uvredljivog transparenta, hrvatski navijači uzvikivali su uvredljive parole, očigledno upućene Srbinu iz Кanade, kojeg su nazivali "Turčinom i ustašom" i psovali mu članove porodice.

"Nemam šta da komentarišem, to samo govori o njima. Čuo sam da su vikali i vređali me. To pokazuje da su primitivci i da treba da rade na sebi i svojim porodicama, jer su očigledno isfrustrirani, pa su došli da se isprazne", izjavio je Borjan nakon utakmice.

Borjan trenutno nastupa za beogradski Fudbalski klub "Crvena zvezda", čiji je kapiten već nekoliko godina.

Tokom "Oluje" veliki broj srpskih civila protjeran je iz Republike Srpske Кrajine. 

(Srna Foto: Sportal) 

Komentari / 0

Ostavite komentar