Brnabić: "Hvala Francuskoj na jasnom stavu o ..."

Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je u razgovoru sa predsednikom Senata Francuske Žerarom Laršeom zahvalila Francuskoj na jasnom stavu o neophodnosti implementacije dogovora u okviru Briselskog sporazuma.

Srbija 25.11.2022 | 18:35
Brnabić: "Hvala Francuskoj na jasnom stavu o ..."

Ona je navela da je Beograd posvećen nastavku dijaloga sa Prištinom pod pokroviteljstvom Evropske unije, kao i očuvanju mira i stabilnosti, saopšteno je iz vlade.

Brnabić je, govoreći o prioritetima vlade u budućem periodu, navela da evropski put Srbije ostaje strateški prioritet, kao i reforme u oblasti vladavine prava i slobode medija.

Pred nama je, kako je objasnila Brnabić, završetak reformi u oblasti pravosuđa kojima se postiže nezavisno i efikasno sudstvo za naše građane, što i predstavlja dalji potencijal ekonomske stabilnosti zemlje.

Larše je pohvalio izuzetne rezultate koje je Srbija postigla ekonomskim reformama i istakao da je, uz intenzivan rad na reformi pravosuđa, otvoren prostor za intenzivniju ekonomsku saradnju i dolazak većeg broja investitora iz ove zemlje.

Brnabić je istakla da je Francuska jedan od najznačajnijih partnera Srbije i da strateški odnosi beleže stalni napredak, naročito po pitanju političkog dijaloga, ekonomske saradnje i investicija.

Na sastanku je razgovarano o saradnji u oblasti energetike i obnovljivih izvora energije, zaštite životne sredine i digitalizacije. Predsednica vlade je kao veoma dobru ocenila i saradnju sa Francuskom razvojnom agencijom i predstavnicima najvećih francuskih kompanija.

Predsednik francuskog Senata čestitao je predsednici vlade na novom mandatu i istakao da očekuje da će se tokom njegovog trajanja odnosi naših država podići na još viši nivo.

(Tanjug Foto: Tanjug) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Orhan

25.11.2022 22:13

Francuzi nisu imali pojma kakve su Srbi imali simpatije prema Francuzima prije rata....Dok onaj njihov pokojni predsjednik dupeglavac Miterrand ,kako se već zvao nije počeo da vrijeđa Srbe iz čista mira..A možda nije ni on mrzio Srbe ali je bio ljut koliki su i Srbi bili dupeglavci .

ODGOVORITE
Name

Ambasador

26.11.2022 06:00

Orhane, mislimo li na istog Miterana, koji je 1992 godine avionom sletio u opkoljeno Sarajevo i rekao kako grad nije blokiran i nema potrebe za bilo kakvom deblokadom.

Name

Orh

26.11.2022 12:03

Koliko sam čuo u Sarajevo su mafijaši mogli sve unijeti i iznijeti ,švercovati ..Kupovali od Srba kutiju cigara za 10km a prodavali po gradu tu kutiju za 20km..Rat je trajao duže jer je odgovaralo i profiterima sa svih strana.I stranci sda .

ODGOVORITE