Pogledajte kako je "nasankan" poljski predsjednik Duda

Prevaranti iz Rusije uspjeli su nazvati poljskog predsjednika Andžeja Dudu (Andrzej) i predstavili se kao francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron). 

Svijet 22.11.2022 | 21:26
Pogledajte kako je "nasankan" poljski predsjednik Duda

Sve se, kako navodi Sky News, dogodilo u noći kada je projektil pogodio selo u blizini ukrajinske granice. Snimak razgovora od sedam i po minuta na internetu su objavili ruski komičari Vovan i Lexus, a na njoj se može čuti kako jedan od njih pokušava s francuskim naglaskom razgovarati s Dudom. Dudin ured potvrdio je da se incident dogodio. 

Neobičan način razgovora

Ovo je, naime, drugi put u posljednjih nekoliko godina da su Rusi uspjeli doći do Dude. Posebno zabrinjavajuće za poljsku vladu je to što se incident dogodio u večeri kada je svijet strahovao da bi sukob u Ukrajini mogao eskalirati.

- Emanuele, vjeruj mi, posebno sam oprezan. Ne želim ratovati s Rusijom i vjerujte mi, jako sam oprezan, jako sam oprezan - čulo se da, kako prenosi Sky News, Duda govori onom ko ga je pozvao. Njegov kabinet istakao je na Twitteru kako je, tokom tekućih razgovora sa šefovima država i vlada, spojena i osoba koja je tvrdila da je francuski predsjednik Makron.

- Tokom poziva, predsjednik Andžej Duda je iz neobičnog načina na koji je sagovornik vodio razgovor shvatio da se možda radilo o pokušaju prevare i prekinuo razgovor - ističe se. 

Pad rakete

Poljski zvaničnici  sada istražuju kako su uspjeli doći do predsjednika. Podsjetimo, dvije osobe poginule su u Poljskoj nakon što je raketa pala blizu granice s Ukrajinom 15. novembra. 

(Avaz Foto: TWITTER/NEXTA) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Bravo!

23.11.2022 06:19

Rujo ima jos i prostora za politicke medjunarodne skeceve - u zdravom tijelu, zdrav duh! Samo napred do konacnog oslobodjenja!

ODGOVORITE
Name

Tatar

23.11.2022 08:07

E moj Dida nazvao te komičar a ti se ustao a šta bi se desilo da te nazvao pravi Makron

Name

re

23.11.2022 08:18

oslobodjenje čega i koga??

Name

Re

23.11.2022 08:30

Koga i čega se pametan stidi , budala se tim ponosi.

Name

Re

23.11.2022 10:49

Tako su i dodiga zvali i prestavili se kao milanovic. Lako je sa takvim ne ljudima sprdati.