Delegacija iz Ženeve posjetila bolnicu u Bijeljini

- Bolnica u Bijeljini posjeduje savremenu medicinsku opremu, ima dovoljno zaposlenih i poslije 10 godina izgleda kao nova zahvaljujući dobrom rukovođenju, ocijenio je nakon današnje posjete zdravstveni ekonomista i specijalista za javno zdravlje iz Švajcarske Tomas Vogel.

Republika Srpska 21.11.2022 | 18:09
Delegacija iz Ženeve posjetila bolnicu u Bijeljini

"Ovako treba da izgleda jedna moderna bolnica i za to vam čestitam", naveo je Vogel, koji je direktor projekta za Odjeljenje za tropsku i humanitarnu medicinu Univerzitetske bolnice u Ženevi.

Vogel je istakao da je impresioniran onim što je imao prilike da vidi u bijeljinskoj Bolnici, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Sa najbližim saradnicima, Vogel je sa direktorom Bolnice "Sveti vračevi" Zlatkom Maksimovićem obišao odjeljenja, službe, operacioni blok, angio salu i urgentni blok i upoznao se sa organizacijom rada.

Tokom posjete razmatrani su modaliteti buduće saradnje Bolnice u Bijeljini sa švajcarskom Univerzitetskom klinikom, a Maksimović je istakao da je ovo samo početak buduće saradnje.

On je dodao da je bijeljinska bolnica jedina iz BiH član Međunarodne bolničke federacije - IHF i da planira saradnju sa mnogim zdravstvenim ustanovama širom svijeta.

(Srna Foto: Srna) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Starina

21.11.2022 17:42

Kad će doći kod Đajića da vidi uspjeh,najbolji u Evropi ne samo u medecini nego I gradi naj savremeniju garažu

ODGOVORITE
Name

Tatar

21.11.2022 18:14

Ako će dolaziti nek dodje radi garaže.Bolnicu svako ima ali onakvu garažu i onako skupu sigurno nema niko

Name

Re

21.11.2022 19:34

Dal su bar sakrili bice od tehnickog gasa?

Name

Simo

21.11.2022 19:08

Mora se u korak sa svijetom. Čestitke našim doktorima Semberac

ODGOVORITE
Name

nije im dobro

21.11.2022 19:50

nek oni postave skrivene kamere na par dana pa da vide sta se radi sa pacijentima pa nek onda pricaju o utiscima.....

ODGOVORITE
Name

Nismo

21.11.2022 21:56

Čuli tog gospodina a ovo je izjava bolnice. Mada ruku na srce ova u Bijeljini i jeste najbolja u RS bolnica i taj Maksimovic to dobro vodi. Samo da nije politike i snsd koji napadaju tog Maksimovica da se kandiduje za gradonacelnika da bi i njega uništili kao i mnoge druge.

ODGOVORITE